NKVC vertina itin svarbios infrastruktūros apsaugą didmiesčiuose | kl.lt

NKVC VERTINA ITIN SVARBIOS INFRASTRUKTŪROS APSAUGĄ DIDMIESČIUOSE

  • 2

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) tikrina, kaip saugomos itin svarbios infrastruktūros įmonės ir įrenginiai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, pranešė NKVC.

Anot jo, elektros, dujų, vandens ir šilumos tiekimo įmonės centrui teikia informaciją apie pasirengimą galimoms grėsmėms užkardyti, pagal ją įmonėms bus teikiamos rekomendacijos, kaip mažinti rizikas.

Centro vadovas Vilmantas Vitkauskas sako, kad analizė padės įmonėms pasirengti galimoms grėsmėms.

„Surengtos konsultacijos ir surinktų duomenų analizė infrastruktūros valdytojams padės atnaujinti turimą informaciją apie įmonių pasirengimą galimoms provokacijoms, atsparumą rizikoms ir grėsmėms“, – pranešime teigia V. Vitkauskas.

Anot jo, kai kurių savivaldybių įmonių pasirengimas valdyti grėsmes turėtų būti nedelsiant peržiūrimas.

NKVC vertina veiklos tęstinumo planus dingus elektros tiekimui ar įvykus kitokiam incidentui, sistemų persidengimo ar dubliavimo galimybę, kai vieno objekto veikla sutrinka, taip pat fizinės ir kibernetinės apsaugos lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kremliaus dvokiantys autai

Kokia po paraliais apsauga, jei neturime nei vienos priešraketinės sistemos. Jei ukrainiečiai numuša 80 procentų dronų ir pas juos tokie sugriovimai, tai kas būtų pas mus, kur nebūtų numuštas nei vienas? Sodinti visą KAM ministeriją.

Siūlau prichvatizuoti už 1eu

Lietuviai nesugebės pasipriešinti, o šaikos pelnai šoks į aukštumas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS