Nori išsiųsti iš Lietuvos „Jedinstvo“ lyderį | kl.lt

NORI IŠSIŲSTI IŠ LIETUVOS „JEDINSTVO“ LYDERĮ

  • 27

Praėjus keliasdešimčiai metų nuo tada, kai prosovietinė organizacija „Jedinstvo“ bandė sužlugdyti šalies siekius atkurti nepriklausomybę – Lietuva naikina leidimą čia gyventi jos lyderiui, Rusijos piliečiui Valerijui Ivanovui. Plačiau – LNK reportaže.

Rusijos pilietis V. Ivanovas dar gyvena Vilniuje su nuolatiniu leidimu. Tačiau dabar Migracijos departamentas nusprendė jį panaikinti.

„Tuo pagrindu, kad jis kelia grėsmę valstybės saugumui. Jis savo veiksmais palaiko ir skleidžia Rusijos rėžimo propagandą“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Pavasarį LNK žinioms V. Ivanovas kalbėjo, kad Ukrainoje – ne karas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš nelaikau to invazija. Žmonės pasakė, kur nori gyventi. Niekas su jais nesiskaito. Jei Ukraina būtų buvusi užpulta, jos jau nebebūtų seniai“, – teigė V. Ivanovas.

V. Ivanovo socialiniuose tinkluose – daug turinio apie Rusiją. Prieš Vėlines dalijosi partizanų teroro aukų atminimo knyga. Vyras šį sprendimą gali apskųsti per dvi savaites.

„Kai man bus oficialiai pateiktas oficialus teismo sprendimas, kad aš turiu išvažiuoti iš Lietuvos, tai aš tada turėsiu kažkaip svarstyti šitą klausimą“, – sakė V. Ivanovas.

Turėdamas ilgalaikį leidimą, užsienietis gali gauti ir išmokas, ir balsuoti savivaldos rinkimuose.

„Migracijos departamentas, priimdamas sprendimą dėl dokumento išdavimo ar dėl užsieniečio teisinės padėties, konsultuojasi tiek su VSD, tiek su Policijos departamentu“, – kalbėjo E. Gudzinskaitė.

Bet sprendimo V. Ivanovui iš šalies išsiųsti Migracijos departamentas šiuo metu nėra priėmęs.

Tuo pagrindu, kad jis kelia grėsmę valstybės saugumui.

Buvusiam „Jedinstvo“ lyderiui prokuratūra yra pateikusi įtarimus dėl viešo pritarimo sovietų nusikaltimams prieš Lietuvą.

„Kol nebaigti nagrinėjimai šiuo metu vykstančiuose procesuose, mes nedarome kito žingsnio. Nukeliame tą žingsnį vėlesniam laikui“, – sakė E. Gudzinskaitė.

Pasak Migracijos departamento, net ir tuo atveju, jeigu sprendimas panaikinti V. Ivanovui leidimą įsiteisėtų nesibaigus baudžiamajam procesui, jis privalėtų likti Lietuvoje, kol šis tęsis, jam bus paskirtos kardomosios priemonės.

Tačiau jam pasibaigus ir įsiteisėjus sprendimui, privalės išvykti.

Prieš pastarąją Sausio 13-ąją V. Ivanovas aiškino, kad 1991 m. buvo šaudoma iš viršaus. Kėlė versiją, kad prie televizijos bokšto buvo suvežti jau mirę žmonės.

„Girdėjau versiją, kad buvo renkami lavonai, o po to į juos šovė, kad parodytų, kad nušovė“, – sakė V. Ivanovas.

Kartą 1997 m. V. Ivanovas jau buvo nuteistas kalėti už Sausio 13-osios aukų šmeižimą. Kai išėjo į laisvę, tuometinė Lietuvos valdžia siūlė jį išsiųsti. Tada R. Ivanovas pakomentavo, kad nesitikėjo tokio sprendimo, nesitikėjo tokio politinio marazmo iš partinės Lietuvos valdžios.

2018 m. V. Ivanovas vėl atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Buvo sulaikytas byloje dėl ketinimo šnipinėti Rusijai. Byloje buvęs Algirdas Paleckis nuteistas kalėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Aš manau

geriau būtų išsiųsti iš Lietuvos baigiantį padvėsti kuprotą liunzzzzbirbį su visais liunzzzzbirbiukais

Ok kâ

Su senu ožiu daryti ir jo šaika,žadejo kad gyvensime kaip suomiai,kad Lt bus valstybė su savo miškais,fabrikais,valiuta,tautiška bus,o šiai dienai pasirodo nieko neturime

ei na sau

iki kada putleristas gyveno LT ,o kiek ju dar uzsikastu yra neaisku ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS