NTAKD vadovas atmeta kaltinimus mobingu, bet iš pareigų traukiasi | kl.lt

NTAKD VADOVAS ATMETA KALTINIMUS MOBINGU, BET IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI

  • 0

Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento (NTAKD) direktorius Renaldas Čiužas traukiasi iš pareigų šalių susitarimu, tačiau atmeta pavaldinių kaltinimus dėl psichologinio spaudimo ir mobingo.

„Susidūriau su labai nemalonia situacija – esu kaltinamais nebūtais dalykais, kurie žeidžia mane kaip darbuotoją ir žmogų. Kaltinimai remiasi keliais anoniminiais skundais, su kuriais neturėjau galimybės net susipažinti“, – teigiama penktadienį išplatintame direktoriaus pranešime.

„Esu taikaus būdo, stengiuosi atsakingai atlikti darbus ir įgyvendinti Vyriausybės iškeltus uždavinius, tad su komanda dirbame surėmę pečius. Apmaudu, jei kažkam iš buvusių ar esamų kolegų atrodo kitaip ir dėl to Vyriausybė, kuriai yra pavaldus departamentas, sulaukia neteisingos informacijos“, – tvirtino jis.

Pasak R. Čiužo, galbūt ką nors įžeisti galėjo jo prašymas kokybiškai ir laiku atlikti darbus.

Susidūriau su labai nemalonia situacija – esu kaltinamais nebūtais dalykais, kurie žeidžia mane kaip darbuotoją ir žmogų.

„Apgailestauju, jei buvau neteisingai suprastas. Nuoširdžiai sakau – psichologinio smurto netoleruoju. Tam ne vieta nei darbe, nei gyvenime. Nepaisant to, esu juodinamas, aiškinuosi institucijoms, komisijoms, darbe vyksta nuolatinai patikrinimai, auditai, o tai atsiliepia ir asmeninei sveikatai“, – teigė direktorius.

Jis pranešė, kad pareigas paliks balandžio pradžioje šalių susitarimu.

Pasak jo, NTAKD kaip ir kitose įstaigose vyksta natūrali darbuotojų kaita, o pagrindinė jos priežastis – „labai maži atlyginimai, kurie daug metų yra mažesni nei daugelyje kitų institucijų, nors departamentui kasmet pridedama papildomų funkcijų, bet ne asignavimų“.

R. Čiužo duomenimis, iki 2019 metų NTAKD vidutinis skyriaus vadovo atlyginimas siekė 1745 eurus, vyriausiojo specialisto – 1376 eurus, neatskaičius mokesčių. Praėjusių metų pabaigoje skyriaus vadovo atlyginimas pakilo iki 2018 eurų, vyriausiojo specialisto – iki 1552 eurų, neatskaičius mokesčių.

„Ne kartą kreipiausi į Vyriausybę, Finansų ir Sveikatos apsaugos ministerijas dėl papildomų asignavimų ir etatų skyrimo. Deja, nebuvau išgirstas – nepaisant vis daugėjančių įstaigos funkcijų ir prisiimtų įsipareigojimų, darbo užmokestis iki mano darbo pradžios 2020 metais buvo vienas žemiausių tarp penkių šalies ūkio priežiūrą vykdančių valstybės įstaigų. Departamentas yra viena iš nedaugelio įstaigų prie Vyriausybės, kuri turi mažiausią pareigybių skaičių ir labai mažą finansavimą“, – tvirtino R. Čiužas.

Jo teigimu, nuolat dedamos pastangos gerinti darbo aplinką ir mikroklimatą darbuotojams.

R. Čiužas NTAKD direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2020 metų kovo 24 dieną. Sauliaus Skvernelio Vyriausybė jį penkerių metų kadencijai perkėlė iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėjo pareigų.

Prieš tai R. Čiužas yra vadovavęs Valstybinei ne maisto produktų inspekcijai, Socialinės komunikacijos institutui, dirbo Mykolo Romerio, Lietuvos edukologijos universitetuose, Vilniaus kolegijoje.

Naujienų portalas 15min.lt rašė, kad NTAKD darbuotojai jau gerą pusmetį rašo anoniminius skundus, kad R. Čiužas esą kiršina ir skaldo kolektyvą, sukuria nepakeliamą psichologinę atmosferą, dėl jo pareigas palieka ilgamečiai specialistai. Tokių skundų sulaukė Valstybinė darbo inspekcija, Vyriausybės kanceliarija.

Premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė teigė, kad nepaisant pokalbių su NTAKD vadovu, situacija įstaigoje negerėja, todėl Vyriausybės vadovei Ingridai Šimonytei pasiūlyta nutraukti sutartį su R. Čiužu.

NTAKD direktorių skiria ir atleidžia Vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS