Nuo kitų metų kasmetinės atostogos – 20 darbo dienų | kl.lt

NUO KITŲ METŲ KASMETINĖS ATOSTOGOS – 20 DARBO DIENŲ

  • 5

Kasmetinės darbuotojų atostogos ateityje bus skaičiuojamos darbo, o ne kalendorinėmis dienomis, kaip yra dabar, bet bendras jų skaičius nesikeis.

Seimas antradienį, pastraipsniui balsuodamas dėl naujojo Darbo kodekso, nutarė, kad nuo kitų metų atostogos truks 20 darbo dienų, jeigu dirbama penkias darbo dienas per savaitę, ir 24 darbo dienas, jei dirbama šešias dienas.

Dabar jos trunka 28 kalendorines dienas.

Seimas taip pat pritarė valdančiųjų frakcijų vadovų „darbiečio“ Kęstučio Daukšio, „tvarkiečio“ Kęstučio Bartkevičiaus ir socialdemokratės Irenos Šiaulienės pataisai – darbuotojams iki 18 metų ir neįgaliesiems numatomos 25 dienų kasmetinės atostogos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Siaip

Tai kodel tik? Anksciau buvo 28 kalendorines dienos atmeskite savaitgalius ir gausite tas pacias 20 darbo dienu ir jei protyngai atostogas suplanuoti pvz kai daug svenciu buna tai netgi ir daugiau tu atostogu iseis nei anksciau nes sventines dienos i dabartini atostogu laika nebus skaiciuojamos kai anksciau buvo skaiciuojamos. Vokietijoje senai taip yra ir butent del atostogu paketimo tikrai nieko baisaus tame nematau. Su laiku visi ta supras.

gruinius

Kadangi atostogos tik darbo dienomis, tai tarpuose (šeštadieniais, sekmadieniais ir per valstybines šventes) drąsiai galima darbuotoją pakviesti pabudėti, padirbti prie nesustabdomo konvejerio, padėlioti prekes ar pasėdėti kasoje.

.....

Apsurdas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS