Nuo pandemijos pradžios VRM sistemos pareigūnų priedams skirta daugiau kaip 16 mln. eurų | kl.lt

NUO PANDEMIJOS PRADŽIOS VRM SISTEMOS PAREIGŪNŲ PRIEDAMS SKIRTA DAUGIAU KAIP 16 MLN. EURŲ

Nuo praėjusių metų pavasarį Lietuvoje prasidėjusios koronaviruso pandemijos vidaus reikalų sistemos pareigūnų ir darbuotojų atlyginimų priedams papildomai skirta daugiau nei 16 mln. eurų.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, šie priedai statutinių įstaigų pareigūnams ir kitiems darbuotojams skirti už papildomų užduočių atlikimą, padidėjusį darbų mastą, už darbą, nustačius pareigūną veikiančius kenksmingus arba pavojingus veiksnius ar esant nukrypimams nuo normalių sąlygų.

Šiuo laikotarpiu Policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnams, kurie tiesiogiai dalyvavo pandemijos valdyme, vykdė karantino reikalavimų kontrolę ir užtikrino judėjimo tarp savivaldybių apribojimus skirtos priemokos už darbą poilsio, švenčių dienomis ir nakties metu bei viršvalandžius.

Priedams už darbą praėjusių metų kovo-balandžio mėnesiais ir lapkritį Vyriausybė papildomai skyrė beveik 9,16 mln. eurų. Beveik 1,75 mln. eurų buvo skirta vien tik ilgąjį 2020-ųjų Velykų savaitgalį dirbusiems pareigūnams.

Taip pat daugiau nei 2 mln. eurų skirta priedams už darbą pernai gruodį. Kiek daugiau nei 1,11 mln. eurų tuomet skyrė Vyriausybė, dar maždaug milijoną iš savo lėšų sumokėjo ir Policijos departamentas.

Kaip rodo VRM duomenys, šių metų sausį ir vasarį statutinių įstaigų pareigūnams priedais prie atlyginimo buvo išmokėta, atitinkamai, 2,33 mln. ir 1,83 mln. eurų.

Didžioji dalis šių lėšų per abu mėnesius atiteko Policijos departamentui – iš viso daugiau kaip 2,96 mln. eurų.

Daugiau kaip milijonas eurų skirta pasieniečių priedams, apie 140 tūkst. eurų – ugniagesiams gelbėtojams, Viešojo saugumo tarnybai – apie 27 tūkst. eurų, penki tūkstančiai eurų taip pat išmokėti ir FNTT pareigūnams.

Ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus patarėjos Boženos Zaborovskos-Zdanovič teigimu, galutiniai skaičiavimai, kiek lėšų reikės priedams už darbą šių metų kovą, turėtų būti baigti balandžio viduryje.

Tuo metu Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad per pirmuosius tris šių metų mėnesius departamentas priedams skyrė ir dar papildomus pusantro milijono eurų, kurių Vyriausybė nekompensavo.

„Mums kainavo papildomai 1,5 mln. eurų iš mūsų biudžeto, kurie nebuvo numatyti, karantino režimo užtikrinimui“, – BNS sakė jis. 

Pasak R. Matonio, šie priedai viršvalandžius dirbantiems pareigūnams ar tyrėjams pirmą kartą buvo išmokėti pernai gruodį.

„Jau nuo kito mėnesio jis nebus mokamas, nes mes jau nelabai turime galimybių“, – teigė departamento atstovas.

B. Zaborovskos-Zdanovič teigimu, 2020 metais VRM statutinėms įstaigoms taip pat buvo papildomai skirta 2,65 mln. eurų, kurie buvo panaudoti asmens apsaugos priemonėms ir kitai reikalingai įrangai įsigyti.

„Už kaukes, už reagentus, už asmens apsaugos priemones ir už postų įrengimui reikalingą įrangą“, – BNS sakė ji.

Anot jos, nei viena iš VRM pavaldžių statutinių įstaigų papildomų lėšų šioms išlaidoms šiemet neprašė skirti.

Pirmasis karantinas Lietuvoje įvestas pernai kovo 16 dieną ir truko iki birželio 17-osios. Tiesa, judėjimo tarp savivaldybių apribojimai tuomet galiojo tik tris šventinio Velykų savaitgalio dienas.

Prastėjant epidemiologinei situacijai antrą kartą karantinas įvestas pernai lapkričio pradžioje, pastarąjį kartą jis pratęstas iki balandžio pabaigos.

Nuo praėjusių metų gruodžio iki šios savaitės vidurio Lietuvoje galiojo ir judėjimo tarp savivaldybių ribojimas. Kovo viduryje draudimas kuriam laikui buvo panaikintas ir judėjimas ribotas tik 16-oje prasčiausius epidemiologinius rodiklius demonstravusių savivaldybių.

Vis dėlto Vyriausybė prieš šventinį Velykų savaitgalį, siekdama sustabdyti COVID-19 plitimą, judėjimo apribojimus atnaujino ir jie galiojo iki šio trečiadienio. Tuomet nuspręsta daugiau šių ribojimų nepratęsti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

KAIP VISADA

SUMAŽINUS PENSININKAMS PENSIJA......KROHOBORŲ VALDŽIA

Diktatoriai...

Va ko jie taip išsijuose darbuojasi miškuose laksto liežuvius iškiše... O aš jau išsigandes buvau jog iš pareigos...

ВЛАДИМИР МОСКВИЧЕВ

А ПОЛУЧАТ ЛИ ТЕ- КТО МЕРЗ-ДОЖДЕМ ПОЛИТЫМ БЫЛ-СПРОШУ У РЕБЯТ И ДЕВЧАТ-ПОЛИЦЕЙСКИХ ИЗ СВОЕГО РОДНОГО ГОРОДА КАУНАСА,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS