Nuolatinių Lietuvos gyventojų skaičius per metus padidėjo daugiau nei 2 tūkst. | kl.lt

NUOLATINIŲ LIETUVOS GYVENTOJŲ SKAIČIUS PER METUS PADIDĖJO DAUGIAU NEI 2 TŪKST.

Rugsėjo pradžioje Lietuvoje gyveno 2 mln. 795 tūkst. nuolatinių gyventojų, o tai yra 2 398 daugiau nei tuo pačiu laiku pernai.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, per mėnesį (šių metų rugsėjo pradžioje, palyginti su rugpjūčio pradžia) nuolatinių Lietuvos gyventojų skaičius padidėjo 160.

Tuo tarpu palyginus 2018 metų rugsėjo mėnesio duomenis su šių metų rugsėju matyti, kad per keletą pastarųjų metų Lietuvoje nuolatinių gyventojų skaičius sumažėjo beveik 4 tūkst.

Nuolatiniai gyventojai – visi asmenys, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta ataskaitiniu laikotarpiu yra Lietuvos Respublikoje.

ELTA primena, kad 2018 metų rugsėjį nuolatinių gyventojų skaičius Lietuvoje smuko žemiau nei 2,8 mln.

Šiemet pirmą kartą po 28 metų Lietuvos metinis gyventojų skaičius padidėjo. Paskutinis nuolatinių gyventojų skaičiaus augimas buvo fiksuotas 1991 metais. Šių metų sausio 1 dieną Lietuvoje gyveno 2 mln. 794,3 tūkst. nuolatinių gyventojų – 145 daugiau negu prieš metus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Fingerinu

Skaitau komentarus ir matau vien debilus. Vien negatyvas, aš pavizdžiui džiaugiuosi, kad gyventojų daugėja, senamiesčio gatvės pilnėja, kuriasi nauji verslai, algos kyla. Man kaip jaunam žmogui labai patinka kylančioje ekonomikoje gyventi.

Pranas Pričkus

Jeigu deklaravo, dar nereiškia, kad padidėjo. Gyventojų galimai taip, kiek iš jų yra kurie gali nupjauti galvą su virtuviniu peiliu?

taip ...is to galima daryt isvada

kokiais tempais uskisama ir uzpildoma suveztais svetimtauciais lietuva ..uzpernai --Lietuviu buvo telike 1 milj, 679 tukst. ....siais metais lietuvoj jau gyvena ,,,sesliiu aborigenu,,,,2 milj.794 tukst . per metus su trupuciu virs milijono padaugejo ,,,juodo gymio lietuvaiciu,, su lietuviskom saknim tarpukojy.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS