NVSC: daugiau kaip pusė naujų koronaviruso atvejų siejami su protrūkiais | kl.lt

NVSC: DAUGIAU KAIP PUSĖ NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ SIEJAMI SU PROTRŪKIAIS

  • 4

115 iš 205 per praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų siejami su ligos protrūkiais, nežinomos 57 asmenų užsikrėtimo aplinkybės, penki nauji atvejai yra įvežtiniai, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

COVID-19 atvejai patvirtinti visose dešimt šalies apskričių: 64 iš jų registruoti Šiaulių, 51 – Vilniaus, 50 – Kauno, 14 – Klaipėdos, aštuoni – Telšių, septyni – Marijampolės, šeši – Alytaus, trys – Tauragės ir po vieną Panevėžio bei Utenos apskrityse.

Po kontakto su žinomais sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė iš viso 143 asmenys.

Du įvežtiniai atvejai patvirtinti atvykusiems iš Suomijos, po vieną – iš Moldovos, Baltarusijos ir Jungtinės Karalystės.

COVID-19 plinta ligoninėse, mokyklose

13 atvejų per vakar parą patvirtinta Kuršėnų ligoninėje: su šiuo protrūkiu jau siejama 24 atvejai.

Aštuoni nauji atvejai siejami su LSMU Kauno ligonine. Klaipėdos apskrityje patvirtinti keturi atvejai Klaipėdos Respublikinės ligoninės ir trys – Klaipėdos universitetinės ligoninės protrūkiuose.

Vilniaus apskrityje keturi atvejai, yra siejami su ekskursija į Zarasus: užsikrėtė VU Santaros klinikų darbuotojai. Taip pat su VU Santaros klinikomis siejami dar du atvejai Naujagimių reanimacijos skyriaus darbuotojams.

Taip pat keturi atvejai patvirtinti Pabradės Žeimenos gimnazijos protrūkyje.

Du atvejai, iš kurių vienas antrinis, pavirtinti Naujosios Vilnios muzikos mokyklos protrūkyje, šie atvejai galimai siejami su protrūkiu „Trimite“.

Taip pat po du atvejus buvo patvirtinta ir kitų mokyklų protrūkiuose: Nemakščių M. Mažvydo gimnazijos, P. Vileišio progimnazijos, KTU Vaižganto gimnazijos.

Nauji atvejai – Raseiniuose, Ringauduose, Kelmėje

Aštuoni atvejai, iš kurių vienas antrinis, patvirtinti Raseinių rajone ir yra susiję su Blinstrubiškių socialinės globos namais. Su šiuo protrūkiu jau siejami 39 atvejai.

Šeši atvejai buvo patvirtinti asmenims, kurių užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Ringaudų (Tabariškių bendruomenės namų) šarvojimo sale. Iš viso su šiuo protrūkiu jau susiję 10 atvejų.

Penki antriniai atvejai, patvirtinti per vakar parą, epidemiologų vertinimu, yra susiję su protrūkiu Kelmės pieninėje. Čia jau patvirtinti 39 susiję atvejai.

Keturi atvejai patvirtinti „Lino sanatorijos“ protrūkyje, iš jų vienas yra antrinis. Iš viso su šiuo židiniu siejama 10 atvejų.

Alytaus apskrityje keturi atvejai, iš kurių trys – antriniai, yra susiję su protrūkiu Druskininkų savivaldybėje.

Vilniuje trys antriniai atvejai yra susiję su protrūkiu „Alfa Steps“, su juo jau siejami 24 atvejai.

Trys nauji atvejai siejami su įmone „Massive Wood Construction“ Šauliuose. Čia per pastarąsias kelias dienas patvirtinti šeši atvejai.

Kaune trys nauji atvejai patvirtinti „Social Dance Life“ šokių vakarėlio protrūkyje.

Po kelis atvejus patvirtinta ir kituose protrūkiuose: du antriniai atvejai Raseinių socialinių paslaugų centro protrūkyje, bendrovėje „Raštuoti mezginiai“ Šiauliuose, bendrovėje „Vandens tyrimai“ Vilniuje, du atvejai nustatyti bendrovėje „Technoexport Storage Lt“ Telšių apskrityje, du antriniai atvejai Šiauliuose yra susiję su „Telia“, Vilniaus apskrityje du atvejai yra siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų.

Po vieną atvejį patvirtinta Raseinių rajono protrūkiuose: Raseinių VMI, Raseinių autobusų parko, Raseinių PSPC, Raseinių savivaldybės, Viduklės lopšelio-darželio.

Po vieną atvejį taip pat patvirtinta Šiaulių apskrities protrūkiuose: „Spindulio“ ugdymo centro, Šiaulių ligoninės, Šiaulių vaikų globos namų, Šiaulių universiteto, įmonės „Danijus“. Po vieną atvejį patvirtinta Vilniaus apskrities protrūkiuose: bendrovėje „Stiklita“, Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos, Vilniaus vandenų, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 5963 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 3087 asmenys, 2751 – pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Hg

Aiškiai matosi tas valdžios melas

.

Mažiau isterikuoti reikia, geriau darbo imtis

Statistika

Ką reiškia " nežinomos 57 asmenų užsikrėtimo aplinkybės" , ar tos aplinkybės yra sąmoningai slepiamos, o gal tai besimptomių atvejų rezultatas, iš kur šie atvejai, viešajame transporte, prekybos centre, grožio salone, sporto klube ir pan. Žmonės atbukę nuo gąsdinimų, nebekreipia dėmesio į atsargumo priemones, kontrolės nėra, baudos už netvarkingą kaukių nešiojimą neskiriamos, situacija nevaldoma. Koks skirtumas kiek yra atvejų, jeigu nesiimama priemonių tiems atvejams užkirsti kelią. Nuo pirmadienio atvykėliams panaikinama saviizoliacija, padaugės įvežtinių atvejų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS