NVSC laikinai vadovauti pradeda G. Aleksienė | kl.lt

NVSC LAIKINAI VADOVAUTI PRADEDA G. ALEKSIENĖ

Iš pareigų atleidus Robertą Petraitį, nuo ketvirtadienio Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui laikinai vadovauti pradeda Giedrė Aleksienė.

Ji iki šiol šioje įstaigoje ėjo Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos pareigas.

Savo ruožtu buvęs NVSC direktorius R. Petraitis BNS sakė ketinantis skųsti tiek ministro sprendimą atleisti jį iš pareigų, tiek ir po tarnybinio vertinimo gautą papeikimą.

„Ministro ir komisijos vertinimas buvo paremtas subjektyviomis prielaidomis, o ne objektyviais faktais. Taip pat nesutinku dėl savo kvalifikacijos ir kompetencijų vertinimo. Toliau laikausi nuomonės, kad sprendimą nulėmė išankstinis politikų nusistatymas“, – teigė jis.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sprendimą atleisti R. Petraitį iš pareigų priėmė po metinio vertinimo vasario viduryje, tačiau buvęs NVSC vadovas su vertinimo išvadomis nesutiko ir pateikė prašymą ministerijai, jog jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo A. Dulkys, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

R. Petraitis anksčiau A. Dulkio sprendimą jį atleisti yra vadinęs politiniu sprendimu, nes konkrečių priekaištų dėl darbo per metinį pokalbį esą neišgirdo.

Ministro nurodymu šių metų pradžioje taip pat atliktas tarnybinis patikrinimas dėl galimo pareigų pažeidimo, aptikus neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

Po jo R. Petraičiui dėl netinkamai koordinuoto ir organizuoto NVSC darbo skirtas papeikimas.

A. Dulkio įsakyme dėl tarnybinio nusižengimo rašoma, kad dėl NVSC vadovo „neveikimo nėra tinkamai apdorojami, sisteminami ir teikiami kitoms institucijoms reikiami duomenys, o tai suteikia pagrindą teigti, kad keliama reali grėsmė visų šalies gyventojų sveikatai“.

Taip pat jame teigiama, jog „NVSC neužtikrino įtvirtintų pareigų vykdymo, susijusių su užkrečiamųjų ligų informacijos valdymu, židinių ištyrimu, informacijos teikimo kitoms Lietuvos bei Europos institucijoms“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS