NVSPL vadovo konkursą laimėjo buvęs A. Verygos patarėjas D. Bakša | kl.lt

NVSPL VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO BUVĘS A. VERYGOS PATARĖJAS D. BAKŠA

  • 1

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovo konkursą laimėjo Danas Bakša – buvęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjas.

Apie tai trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, dokumentus pateikę buvo šeši pretendentai, iš kurių du informavo, kad nebedalyvaus, o vienas neatvyko į konkursą.

D. Bakša baigė Mykolo Romerio universitetą, kur įgijo teisės magistro laipsnį.

SAM teigimu, jis turi ilgametę patirtį sveikatos apsaugos srityje: ėjo teisės ir dokumentų valdymo skyriaus vadovo pareigas Respublikinėje Kauno ligoninėje, taip pat ministro patarėjo pareigas Sveikatos apsaugos ministerijoje. Pastaruoju metu D. Bakša užėmė direktoriaus pavaduotojo strategijai ir valdymui pareigas Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Kaip anksčiau rašė BNS, D. Bakša iki 2018 metų dirbo sveikatos apsaugos ministro A. Verygos atarėju, o 2018 metų įsidarbino Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, kai buvo naujai įsteigtas direktoriaus patarėjo etatas.

SAM trečiadienį pranešė, kad iškart po konkurso, kaip ir įprasta atrenkant įstaigų vadovus, buvo išsiųstos reikiamos užklausos į specialiąsias tarnybas, siekiant įvertinti D. Bakšos tinkamumą eiti NVSPL vadovo pareigas.

Tik gavus informaciją iš atsakingų tarnybų, bus priimtas sprendimas dėl minėto konkurso laimėtojo skyrimo į NVSPL vadovo pareigas.

Konkursas į direktoriaus pareigas paskelbtas prieš mėnesį, po to, kai liepos mėnesį mirė buvęs laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas.

Teisėsauga šiuo metu atlieka du ikiteisminius tyrimus dėl laboratorijos organizuotų greitųjų koronaviruso testų ir reagentų pirkimo.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija atlieka laboratorinius tyrimus, susijusius su asmens bei visuomenės sveikata ir aplinka. Šiuo metu direktoriaus pareigas laikinai eina Rosita Marija Balčienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ABC

KAIP NETIKĖTA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS