Operatoriai privalės teikti duomenis apie lietuvius užsienyje? | kl.lt

OPERATORIAI PRIVALĖS TEIKTI DUOMENIS APIE LIETUVIUS UŽSIENYJE?

Seimui antradienį planuota pristatyti pataisas, kurios įpareigotų mobiliojo ryšio operatorius teikti duomenis apie Lietuvos piliečius užsienyje, bet klausimas liberalų siūlymu išbrauktas iš darbotvarkės.

Pagal Užsienio reikalų ministerijos (URM) inicijuojamas Elektroninių ryšių įstatymo pataisas, operatoriai turėtų teikti duomenis apie užsienyje esančių paslaugų naudotojų skaičių, persiųsti ministerijos pranešimus, padėti susisiekti su žmonėmis, jeigu kyla grėsmė jų saugumui, sveikatai ar gyvybei.

Pasak ministerijos, šiuo metu teikiant konsulinę pagalbą Lietuva neturi aktualių duomenų apie užsienyje esančius gyventojus, besinaudojančius šalies operatorių paslaugomis, taip pat nėra reglamentuotas URM ir operatorių bendradarbiavimas.

Koronaviruso pandemijos metu Lietuva informaciją užsienyje esantiems ar įstrigusiems piliečiams iki šiol platindavo atskiru sutarimu su operatoriais.

Kai kurie teisininkai sako, kad Vyriausybės siekis įpareigoti mobiliojo ryšio operatorius teikti užsienyje esančių Lietuvos gyventojų duomenis be žmonių sutikimo pažeistų jų teisę privatumą.

Užsienio reikalų ministerija tikina, kad duomenų būtų prašoma tik ypatingais atvejais – siekiant padėti Lietuvos bei Europos Sąjungos piliečiams ar jų artimiesiems, jei kiltų pavojus jų saugumui, gyvybei ar sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

yja

nejau esat tokie naivūs ir nesuprantat kad jau seniai apie jus viską žino, kam reikia ir ką reikia. Tik dabar pasakė viešai. Šiaip perkat lėktuvo bilietus, užsisakot viešbučius, apsiprekinat parduotuvėse ar valgot restorane,,,, už viską mokat banko kortele ar naudojatės kokia nors nuolaidu kortele, kad ir pilantis degalus, štai ir pagalvokit pateikiat apie save informaciją ar visa tai gyliai asmeniška:))))) Jei neturit ko slėpt tai dėl to nei šilta nei šalta, o jei turit.... na tada čia jau jūsų problema

eikit nx

reikia nusipirkti sim kortą, kol dar galima padaryti tai anonimiškai. ir telefoną iš skelbimų

Pasityčiojimas iš asmens duomenų apsaugos

Jau gyvename policinėje valstybėje? Belieka suvaryti visus į getus ir bus aferyginio plikiaus išsvajota tvarka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS