Orai: gaiva ilgai neužsibus – vėl grįš karščiai | kl.lt

ORAI: GAIVA ILGAI NEUŽSIBUS – VĖL GRĮŠ KARŠČIAI

  • 2

Trečioji vasaros savaitė prasidės gaiviai. Orai pirmadienį leis bent kiek atsipūsti nuo varginančių karščių. Tačiau tai truks neilgai. Nuo antradienio kasdien temperatūra vėl palaipsniui kils, danguje karaliaus saulė. Visgi, antroje savaitės pusėje karštį vis dažniau lydės neramumai – gausesni lietūs, perkūnija, smarkokas vėjas.

Pirmadienis šalyje bus gaivus, daug kur saulę dangstys debesys, vietomis protarpiais lynos. Numatomas gaivesnis, vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje dieną bus apie 22, Kaune apie 23 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 21, Klaipėdoje iki 20 laipsnių.

Antradienio naktį debesuotumas mažės, temperatūra kris iki 12–17 laipsnių. Vietomis matomumą keliuose mažins rūkas. Diena išauš giedra, dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje bus apie 26, Šiauliuose apie 25 laipsnius šilumos. Klaipėdoje vyraus 21 laipsnio šiluma.

Trečiadienį temperatūra šoktels dar aukščiau, vyraus sausi ir ramūs orai. Pūs nesmarkus pietų, pietryčių krypties vėjas. Nakties valandomis vyraus 13–18 laipsnių šiluma. Dienos metu šalies pietuose, pietvakariuose oras įkais iki 30 laipsnių. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 28, Kaune apie 29 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras sušils iki 27, Klaipėdoje iki 26 laipsnių.

Ketvirtadienį, tikėtina, jog šalį laistys lietus. Naktį vietomis, o dieną daug kur prakiurs dangus, vietomis lietus bus gausus, galima perkūnija, stipresni pietų, pietryčių krypties vėjo gūsiai. Naktį numatoma 15–20 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra laipsniu kitu bus mažesnė nei trečiadienį. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 26, Šiauliuose ir Panevėžyje 25 laipsnius šilumos. Klaipėdoje bus apie 24 laipsnius šilumos.

Penktadienį situacija bus panaši: naktį palis tik kai kur, o po pietų vėl išaugs debesuotumas, daug kur praliups krituliai, grūmos perkūnija. Naktį bus apie 15–20 laipsnių šilumos. Dieną Vilniuje ir Panevėžyje oras sušils iki 28, Kaune iki 29 laipsnių. Šiauliuose bus apie 27, Klaipėdoje apie 23 laipsnius šilumos.

Remiantis orų prognozėmis, savaitgalis bus šiltas. Šeštadienį vietomis dar palis, o sekmadienį, tikėtina, kad gausesnių kritulių nebus. Tik nakties metu iš sekmadienio į pirmadienį vietomis jau gali pasirodyti lietaus debesų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Božena

Devas mili Marijos zeme ir siuncia siluma. Amen.

zjbs

zjbs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS