Orai: po šaltos savaitės pradžios plūstels lietus ir šiluma | kl.lt

ORAI: PO ŠALTOS SAVAITĖS PRADŽIOS PLŪSTELS LIETUS IR ŠILUMA

  • 3

Savaitė prasidės gana vėsiais orais, vietomis ir snaigės pasirodys. Dienoms bėgant šalį ne kartą palaistys lietus, sustiprės vėjas, tačiau temperatūra palaipsniui kils. Savaitės pabaiga jau bus gerokai šiltesnė ir sausesnė.

Šiandien iki pietų vietomis numatomi pragiedruliai, vyraus vakarinių krypčių vėjas. Dienos metu daug kur numatomi krituliai, ypač antroje dienos pusėje. Kai kur rytinėje šalies dalyje gali ir snaigės pasirodyti. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje dieną oras šils iki 5, Kaune iki 6 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 9 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį didesnėje šalies dalyje žymesnių kritulių nenumatoma, formuosis rūkas. Tik kraštiniuose rytiniuose ir vakariniuose šalies rajonuose dar gali truputį palyti, o šalies rytuose ir mišresni krituliai pasitaikyti. Dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos, šiaurinėje šalies dalyje spustels silpnas šaltukas. Temperatūra svyruos nuo –3 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, tik prie jūros bus apie 4–6 laipsnius šilumos. Dienos metu vyraus apniukęs dangus, daug kur palis, įsismarkaus pietvakarių krypties vėjas, gūsiai sieks 11–15 metrų per sekundę. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 7, Kaune iki 8 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 10 laipsnių šilumos.

Trečiadienį tiek naktį, tiek dieną bus šilčiau, tačiau vyraus lietingi ir vėjuoti orai. Nakties valandomis temperatūra šalyje svyruos tarp 3–9 laipsnių šilumos, o pajūryje gali būti dar šilčiau. Dieną galimi pragiedrėjimai, tačiau dangus su pertraukom varvės ir toliau. Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje termometrai fiksuos 13, Kaune ir Panevėžyje 14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį Lietuvą lietus laistys ir toliau, išsilaikys panaši šiluma kaip ir trečiadienį. Numatomas apysmarkis pietvakarių krypties vėjas. Nakties metu temperatūra šalyje sieks 7–11 laipsnių šilumos. Dieną Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 11 laipsnių šilumos. Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje oras šils iki 12 laipsnių.

Penktadienį numatomas vidutinio stiprumo pietvakarių krypties vėjas, dangumi plauks debesys, tarp jų protarpiais įsiterps saulė, o kritulių jau bus mažiau. Nakties valandomis vyraus 5–10 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 11 laipsnių šilumos. Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje oras sušils iki 12 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalio orai bus visai neblogi. Poilsio dienomis atšalti neskubės, išsilaikys panaši šiluma kaip ir penktadienį. Lietus taip pat bus retas svečias, negausiai ir trumpai palis tik kai kur.

Gairės: ruduo, orai, lietus, šiluma
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

... viskas krabų gerovei. :/

Gamtininkas

Ė vadylos, saugokit ežius!

...,oras RUDENISKAI ATVESES,bet...,

juk RUDUO... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS