Orai: saulėtų dienų periodas tęsis ir toliau | kl.lt

ORAI: SAULĖTŲ DIENŲ PERIODAS TĘSIS IR TOLIAU

  • 0

Savaitės pradžia Lietuvoje nuteiks maloniai – nors šiluma ir nelepins, tačiau dangus bus saulėtas. Antroje savaitės pusėje debesų gretos jau bus didesnės, vietomis galimi negausūs krituliai.

Šiandien šalyje numatoma graži, saulėta diena. Tiesa, šilumos nebus daug. Vyraus silpnas, nepastovios krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 2, Kaune ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 4 laipsnius šilumos. Vakare sparčiai atšals.

Antradienį, startuojant kalendoriniam pavasariui, didesnių permainų dar nenumatoma. Lietuvoje vyraus giedras dangus, kritulių nenumatoma. Išsilaikys silpnas vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 2–6, rytiniuose šalies pakraščiuose tarp 7–10 laipsnių šalčio, o prie jūros bus apie nulį. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 5, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 6 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 3 laipsnius šilumos.

Trečiadienį didesnėje šalies dalyje ir toliau laikysis menkai debesuotas dangus, tik šalies vakaruose antroje dienos pusėje debesų gretos bus didesnės, kai kur gali truputį palynoti. Vyraus nesmarkus vakarinių krypčių vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 2–6, šalies rytuose kai kur tarp 7–9 laipsnių šalčio, tik pajūryje bus apie nulį. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje termometrų stulpeliai kils iki 6, Šiauliuose iki 5 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių.

Ketvirtadienį dangų jau dažniau niaukstys debesys, vietomis galimas negausus lietus. Pūs kiek juntamesnis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties metu atšals iki 0–4 laipsnių žemiau nulio, šalies rytuose paspaus 5–7 laipsnių šaltukas, o pajūryje išsilaikys silpnai teigiama temperatūra. Dieną Vilniuje ir Klaipėdoje vyraus 4 laipsnių šiluma. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 3 laipsnius šilumos.

Penktadienį sustiprės šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas ir bus žvarbus. Numatomas nepastoviai debesuotas dangus, vietomis truputį lynos. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio. Dienos metu Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus vos apie 2, Kaune ir Klaipėdoje apie 3 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalio naktimis vėl atšals stipriau, o dienomis išsilaikys panaši šiluma kaip ir penktadienio dieną, tik vietomis temperatūra bus silpnai neigiama. Pagal dabartinius duomenis, šeštadienį dar turėtų vyrauti pakankamai saulėtas dangus, o sekmadienį į Lietuvą atkeliaus krituliai – sniegas, šlapdriba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS