Orai: savaitės pradžia bus puiki, vėliau – permainos | kl.lt

ORAI: SAVAITĖS PRADŽIA BUS PUIKI, VĖLIAU – PERMAINOS

  • 0

Artimiausiomis dienomis šiluma palaipsniui atslūgs, bet bent kelios dienos dar bus malonios. Antroje savaitės pusėje vis dažniau pasirodys lietaus debesys, o termometrų stulpeliai kils vangiai.

Šiandien šalyje tęsis gražių ir šiltų orų maratonas. Temperatūra dieną Lietuvoje svyruos tarp 14–18 laipsnių šilumos. Dienai įsibėgėjus debesuotumas palaipsniui didės, tačiau didesnėje šalies dalyje kritulių nenumatoma, tik kai kur pietinėse šalies vietovėse gali trumpai palyti. Vyraus vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniuje oras šils iki 14, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose iki 15 laipsnių. Panevėžyje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Antradienio nakties dangų niaukstys daugiau debesų, vietomis truputį palis. Temperatūra svyruos tarp 3–7 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, daugelyje vietovių prapliups trumpalaikis lietus. Pūs nesmarkus šiaurinių krypčių vėjas. Šiluma jau bus mažesnė. Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 12, Kaune ir Panevėžyje iki 13 laipsnių. Šiauliuose bus apie 14 laipsnių šilumos.

Trečiadienį išsilaikys nepastovus debesuotumas, protarpiais numatomas negausus lietus. Naktį vyraus silpnas vėjas, temperatūra pažemės iki 1–5 laipsnių šilumos, vietomis gali būti apie nulį. Dienos metu pūs juntamesnis vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 13, Kaune ir Panevėžyje iki 14 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 8 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį palynoti gali tik kai kur, temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šilumos. Dienos metu iš praplaukiančių debesų vis prapliups lietūs, gali sugriaudėti perkūnija. Sustiprės vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras spės sušilti iki 15, Kaune iki 16 laipsnių. Šiauliuose bus apie 14, Klaipėdoje vos apie 7 laipsnius šilumos.

Penktadienį į šalį toliau brausis vėsesni orai, bus debesuota su pragiedrėjimais, daug kur nuvilnis lietus, vietomis galima perkūnija. Pūs apysmarkis pietų, pietvakarių vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Dieną Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 8, Kaune ir Panevėžyje iki 9 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinantis savaitgalis jau neprimins praėjusio savaitgalio orų pasakos – bus vėsu, apsiniaukę, dažnai palis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS