P. Cvirkos anūkas kreipėsi į prokurorus dėl R. Šimašiaus ir A. Anušausko teiginių | kl.lt

P. CVIRKOS ANŪKAS KREIPĖSI Į PROKURORUS DĖL R. ŠIMAŠIAUS IR A. ANUŠAUSKO TEIGINIŲ

  • 6

Rašytojo Petro Cvirkos anūkas Aidas Pivoriūnas antradienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario Arvydo Anušausko, Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus ir sostinės tarybos narės Paulės Kuzmickienės patraukimo baudžiamojon atsakomybėn , rašo portalas 15min.lt.

A. Pivoriūno skunde teigiama, kad A. Anušauskas, R. Šimašius ir P. Kuzmickienė viešai skleidžia neatitinkančius tikrovės teiginius, kurie niekina mirusiojo P. Cvirkos atminimą.

„Tokie pasakymai kaip „išdavė valstybę“ arba „vykdė trėmimus“ yra ne kas kita kaip neapykantos kurstymas, aš jau nekalbu apie tai, kad R. Šimašius leido sau pasakyti, kad paminklas P. Cvirkai bus nuimtas už antivalstybinę veiklą. Aš galvoju, kad save gerbiantis politikas turi pagrįsti teiginius“, – 15min.lt teigė A. Pivoriūnas.

Tokie pasakymai kaip „išdavė valstybę“ arba „vykdė trėmimus“ yra ne kas kita kaip neapykantos kurstymas.

A. Anušauskas ir P. Kuzmickienė portalui tvirtino savo teiginių neketinantys atsisakyti. Tą patį sakė ir R. Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

BNS primena, kad sostinės meras anksčiau yra sakęs, kad sieks nukelti paminklą, skirtą rašytojui P. Cvirkai, tačiau tam priešinasi Lietuvos rašytojų, dailininkų sąjunga, kitos menininkus vienijančios organizacijos. Jie ragina įvertinti P. Cvirką ne tik kaip sovietinį veikėją, bet kaip talentingą rašytoją, taip pat aklai nenaikinti sovietinės epochos ženklų paliekant tokias erdves edukacijai.

Neskubėti su sprendimais ragina ir rašytojo, literatūrologo Mindaugo Kvietkausko vadovaujama Kultūros ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Genocido ir Cvirkos duetas.

Po 1945 metu tremimu,represiju rezultate Lietuvoje sunaikintas milijonas lieytuviu..

Kaunietis

Man būtų gėda turėti toki senelį išdaviką ir skundika Bet matyt anūkas irgi toks pat

Kujis

Griauti visus kolaborantus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS