Karinė technika – pakeliui į Pabradę: prasidėjo vienos didžiausių pratybų „Geležinis vilkas“ | kl.lt

KARINĖ TECHNIKA – PAKELIUI Į PABRADĘ: PRASIDĖJO VIENOS DIDŽIAUSIŲ PRATYBŲ „GELEŽINIS VILKAS“

  • 3

Naktį iš pirmadienio į antradienį Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ paskelbta kovinė parengtis – prasidėjo tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas 2021 II“.

Beveik dvi savaites Švenčionių rajone, Pabradėje, esančiame poligone ir jo apylinkėse vyksiančiuose mokymuose treniruosis daugiau kaip 3 tūkst. karių iš Lietuvos ir 12 kitų NATO bei partnerių šalių, pranešė kariuomenė.

Pratybose taip pat dalyvaus apie 1 tūkst. karinės technikos vienetų: tankai „Leopard“ ir „Abrams“, pėstininkų kovos mašinos „Marder“, „CV 90“, „VCI Pizarro“, šarvuočiai „Stryker“, „Fuchs“ ir „Boxer“, savaeigiai artilerijos pabūklai „PzH2000“, aprūpinimo bei administracinės paskirties transportas.

Mokymuose bus vertinamas Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės, brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausančio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono štabo ir Žvalgybos kuopos gebėjimas planuoti ir atlikti puolimo, gynybos bei  kitas karines operacijas.

Pratybų dalyviai demonstruos pasirengimą, dalysis patirtimi, vykdys logistines operacijas ir tobulins sąveiką tarp NATO partnerių.

Pratybos „Geležinis vilkas“ yra vieni didžiausių kasmetinių Lietuvos kariuomenės mokymų, organizuojamų siekiant palaikyti brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengti ir kartu įvertinti jos vienetų gebėjimą vykdyti užduotis sąveikaujant tarpusavyje, taip pat su šios brigados sudėtyje esančia NATO priešakinių pajėgų kovine grupe.

Nuo pratybų pradžios numatomas karinės technikos judėjimas Švenčionių bei Pabradės rajonų keliais, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

GALERIJA

  • Karinė technika – pakeliui į Pabradę: prasidėjo vienos didžiausių pratybų „Geležinis vilkas“
  • Karinė technika – pakeliui į Pabradę: prasidėjo vienos didžiausių pratybų „Geležinis vilkas“
  • Karinė technika – pakeliui į Pabradę: prasidėjo vienos didžiausių pratybų „Geležinis vilkas“
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Haris

Pinigai svaistomi kur nereikia, apsišiks Lietuva, jeigu ką.Dauguma žmonių gyvena sunkiai,bedarbystė, ubagyste o demonstruoja "jegą" . Juokesi galingos jėgos iš tokio spektaklio Lietuvoje .Vienos galingos pusės pirstelejimas i Lietuvos pusę ir nieko neliktų.Pirmyn klounai be tautos ,juokinkit pasaulį ir leiskite būti išsunktais.

Jėga

Čia yra jėga.

Muahaha

10 mln. eur kelio remontui iškart.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS