Pabradės poligone įrengta šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione | kl.lt

PABRADĖS POLIGONE ĮRENGTA ŠAUDYKLA BUS VIENA MODERNIAUSIŲ BALTIJOS REGIONE

  • 5

Baigtas įgyvendinti bendras Lietuvos, Vokietijos ir NATO Paramos ir viešųjų pirkimų agentūros (NSPA) projektas, kurį įgyvendinant modernizuojama Lietuvos kariuomenės Pabradės poligono infrastruktūra. Šią savaitę į Lietuvą atgabenta paskutinė Švedijos bendrovės SAAB pagamintų mobiliųjų taikinių kėliklių partija.

„Šis bendras Lietuvos-Vokietijos-NATO Paramos ir viešųjų pirkimų agentūros projektas ir kelių institucijų bendradarbiavimas yra sėkmės pavyzdys, kuris įkvepia, siekiant kitų naujų tikslų modernizuojant Lietuvos kariuomenės poligonus“, – sako krašto apsaugos viceministras Eimutis Misiūnas. Jis taip pat pabrėžia, kad šis projektas parodo, kad, bendradarbiaujant su NATO agentūra, Lietuvos kariuomenei reikalingą įrangą mes perkame tiesiai iš gamintojų, o ne tarpininkų.

Gauti sunkieji, stacionarūs, judantys lengvieji taikinių kėlikliai su šaudyklų valdymo sistemomis yra skirti Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje įrengtai daugiafunkcinei šaudyklai bei šiame poligone naujai įrengtoms lengvųjų pėstininkų ginklų, pėstininkų kovos mašinų šaudykloms. Naujųjų mobiliųjų taikinių kėliklių įranga kartu su Lietuvos kariais naudosis ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei pajėgumus skiriančios šalys ir kitų sąjungininkų kariai pratybų Lietuvoje metu.

Įgyvendinant šį projektą ypač prisidėjo Vokietijos gynybos ministerija. Susitarimą dėl Gen. S. Žukausko poligono infrastruktūros modernizavimo projekto finansavimo Krašto apsaugos ministerija su Vokietijos gynybos ministerija pasirašė 2018 metais. Pagal jį Vokietija padengė trečdalį lėšų mobiliųjų taikinių kėliklių įrangai, įskaitant valdymo ir vertinimo technologiją įsigyti. Šios lėšos projektui, kurio bendra vertė – 3,4 mln. eurų (be PVM), Lietuvai skirtos pagal Vokietijos Vyriausybės programą „Šalių partnerių saugumo, gynybos ir stabilumo užtikrinimas ir stiprinimas“.

Gavus mobiliuosius taikinių kėliklius poligone įrengtos šaudyklos bus aprūpintos labai modernia ir patikima įranga, kuri pagerins tiek šarvuotos technikos įgulų, tiek karių individualių šaudymo įgūdžių tobulinimą.

Iki galo užbaigus darbus poligone ši daugiafunkcinė šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione.

GALERIJA

  • Pabradės poligone įrengta šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione
  • Pabradės poligone įrengta šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione
  • Pabradės poligone įrengta šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione
  • Pabradės poligone įrengta šaudykla bus viena moderniausių Baltijos regione
A. Pliadžio / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Senuks

Nu ir senas tankas

Klausimas

Gal galima iššaudyti covid-19,šiuo metu tai ypač aktualu?

Tai mes

tipo galim labai tuo džiaugtis? Tokiu modernumu? Kuris skirtas dykaduoniams pasižaisti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS