Padidintos išmokos lietuvių kalbos mokytojams užsienyje | kl.lt

PADIDINTOS IŠMOKOS LIETUVIŲ KALBOS MOKYTOJAMS UŽSIENYJE

Vyriausybė pusantro karto padidino išmokas lituanistinio švietimo pedagogams Baltarusijoje, Lenkijoje ir Karaliaučiuje.

Tai numatantį projektą trečiadienį Vyriausybei pateikęs ministras Algirdas Monkevičius sako, kad tai turėtų sulyginti pedagogų užmokestį su Lietuvoje dirbančiais mokytojais.

„Iš viso yra 67 tokie žmonės: Baltarusijoje 46, Lenkijoje – 8, Kaliningrade – 13, ir jų darbo užmokestis jau yra mažesnis, nei Lietuvoje dirbančių pedagogų. Todėl norint skatinti, reikia didinti finansavimą“, – teigė A. Monkevičius.

Pasak ministerijos, pernai užsienyje dirbančių lituanistinių pedagogų išmokoms buvo skirta 1 mln. eurų, šiemet suma augs daugiau nei 0,5 mln. eurų. Konkrečios išmokos pedagogams nustatomos sutartimis ir priklauso nuo to, kurioje valstybėje jie dirba, koks yra jų darbo krūvis ir kitų aplinkybių.

Taip pat nuspręsta, jog nuo šiol nebebus skelbiamas atskiras konkursas lituanistinio švietimo vykdytojui, t.y. mokytojui, kuris į pareigas priimtas vadovaujantis tos valstybės, kurioje vykdomas lituanistinis švietimas, teisės aktais.

Nuo šiol lietuviškos mokyklos minėtose valstybėse taip pat galės sudaryti sutartis su asmenimis, pavaduojančiais mokytoją, kai šis išeina mokymosi atostogų, tobulinti kvalifikacijos ir kitais atvejais, kai pavadavimas trunka ilgiau nei mėnesį.

Baltarusijoje, Lenkijoje ir Kaliningrado srityje lituanistinis švietimas vykdomas šešiose lietuviškose bendrojo ugdymo įstaigose ir daugiau nei dvidešimtyje neformalaus ugdymo mokyklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS