Pailsėti į Lietuvą atvyksta našlaičiai iš Ukrainos | kl.lt

PAILSĖTI Į LIETUVĄ ATVYKSTA NAŠLAIČIAI IŠ UKRAINOS

  • 0

Pailsėti į Lietuvą atvyksta našlaičiai iš Ukrainos – šeštadienį iš Kyjivo pajudėjo pirmasis autobusas su Ukrainos karo našlaičiais.

Pirmadienį jis turėtų pasiekti Lietuvą ‒ čia vaikai savaitę praleis vasaros stovykloje. Per visą vasarą taip Lietuvoje turėtų apsilankyti arti 400 vaikų, skelbiama pranešime.

Jų atostogas organizavo bendrai iniciatyvai susibūrusios paramos organizacijos „Stiprūs kartu“ ir „Blue/Yellow“, o dosniausiai šį labdaringą sumanymą parėmė Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Teltonika“, tam skyrusi 200 tūkst. eurų.

„Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis sako, kad, lyginant su pirmaisiais karo metais, šalies gyventojų ir verslų skiriama parama sumažėjo.

„To buvo galima tikėtis, nes karas, deja, tapo kasdienybe. Kartu, matyt, esama ir tam tikro nuovargio. Tačiau pavargo tikrai ne visi gyventojai ir ne visi verslai. Iš pastarųjų išsiskiria savo sričių lyderiai, matyt, dėl jiems būdingo platesnio matymo, didesnių galimybių bei ilgalaikio planavimo“, ‒ sako „Stiprūs kartu“ vadovas.

Pirmieji vaikai iš Ukrainos rinksis futbolo stovykloje. Kitoms grupėms bus organizuojamos kūrybinės kino, nuotykių, keliavimo ir kitos stovyklos. Taip pat norima vaikus aprūpinti dovanomis artėjančiai rugsėjo pirmajai.

Anksčiau skelbta, kad prie šios iniciatyvos prisijungė ir 20 tūkst. skyrė „Švyturys-Utenos alus“, taip pat ją parėmė „Linas Agro“, „Biotechpharma“, „Contestus“ ir kitos bendrovės.

Aukoti karo našlaičių atostogoms Lietuvoje galima trumpuoju numeriu 1409 – skambučio kaina 5 eurai. Taip pat galima daryti pavedimą į „Stiprūs kartu“ sąskaitą LT387044090101401806, ar „Paypal“ piniginę: mes@stipruskartu.lt, pavedimo paskirtyje nurodant „Karo našlaičiams“.

Gairės: karas Ukrainoje, našlaičiai, vasaros stovykla, Stiprūs Kartu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS