Panevėžyje pradeda veikti informacinė vakcinacijos linija | kl.lt

PANEVĖŽYJE PRADEDA VEIKTI INFORMACINĖ VAKCINACIJOS LINIJA

  • 0

Penktadienį Panevėžyje pradeda veikti informacinė vakcinacijos linija, pranešė savivaldybė.

„Siekiame, kad vakcinacijos procesas vyktų kuo sklandžiau ir būtų teikiama kuo daugiau informacijos šia tema, todėl panevėžiečiams suteikiame galimybę sužinoti atsakymus į jiems kylančius klausimus apie skiepijimą, jo eigą, vakcinas. Tikimės, kad informacinė vakcinacijos linija bus dar viena pagalba žmonėms, ieškant atsakymų apie vakcinaciją nuo COVID-19 ligos“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius.

Informacinė linija – tel. +370 659 59705 arba +370 659 59764 – veiks darbo valandomis – nuo 8 iki 17 val.

Anot savivaldybės pranešimo, šiuo metu mieste skiepijami vyresni nei 65 metų žmonės. Savo eilės laukia asmenys, turintys teisę prioriteto tvarka skiepytis vakcina nuo COVID-19 ligos. Į prioriteto sąrašą patenka socialines paslaugas teikiančių, asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas vykdančių, švietimo įstaigų darbuotojai, abiturientai, sporto organizacijų treneriai.

Primenama, kad asmenys, kurie buvo atsisakę skiepo ir persigalvojo, gali registruotis išankstinėje pacientų registracijos sistemoje, naudojant elektroninį prisijungimą arba kreiptis į savo šeimos gydytoją, kad juos užregistruotų.

Statistikos departamento duomenimis, Panevėžyje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepyta 13,36 proc., arba 11 tūkst. 304 gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS