Panevėžyje pradedama tvarkyti Senvagės teritorija | kl.lt

PANEVĖŽYJE PRADEDAMA TVARKYTI SENVAGĖS TERITORIJA

Panevėžio savivaldybė po kelerius metus užtrukusių procedūrų pasirašė sutartis su rangovais dėl miesto centre esančių Senvagės, bendruomenių rūmų teritorijų tvarkymo, Senvagės tvenkinyje planuojama įrengti ir plaukiojantį „šokantį“ fontaną.

Senvagės aplinką už 5,74 mln. eurų tvarkys bendrovė „PST“, fontaną už 0,5 mln. eurų įrengs „Poolservice“. Dar už 2,44 mln. „PST“ tvarkys ir gretimą teritoriją prie miesto Bendruomenių rūmų.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos, darbus planuojama pradėti jau netrukus ir užbaigti maždaug per dvejus metus.

„Pirmiausia, bus atnaujinti dviračių, pėsčiųjų takai, mažosios architektūros elementai, užimtumo vietos – atsiras sporto, žaidimų, poilsio, apžvalgos aikštelės. Bus suformuotas gamtinis salos reljefas, atnaujinami tilteliai į salą. Numatytas menkaverčių želdinių šalinimas, formavimas naujų želdinių, atnaujinama pati pakrantė, apšvietimas, lietaus ir nuotekų tinklai. Saugumui užtikrinti atsiras keliose vietose vaizdo stebėjimo kameros“, – vardijo T. Jukna.

Tikimasi, kad sutvarkius aplinką, šiltuoju sezonu pagal pietinę pakrantę į Laisvės aikštės pusę ir Kranto gatvę atsiras ir laikinų lauko kavinių.

Tikimasi, kad sutvarkius aplinką, šiltuoju sezonu pagal pietinę pakrantę į Laisvės aikštės pusę ir Kranto gatvę atsiras ir laikinų lauko kavinių.

Vis dėlto jis sako, kad Senvagės parko skulptūros rekonstrukcijos metu bus nuimtos ir kol kas nėra apsispręsta, ar jos bus grąžintos. Skulptūrų čia – bent keliasdešimt.

„Sudarysime darbo grupę, kad jos būtų nuimtos ir saugomos. Kitas klausimas bus jų pastatymas – bus sprendžiama atskirai, ar jas grąžinti, nes skaičius yra įspūdingas. Ar jas grąžinti, spręs kita komisija į projekto pabaigą, nes projekte to nenumatyta. Jeigu komisija nuspręs tas skulptūras atstatyti ar į kitas vietas perkelti, tai ir bus padaryta“, – tvirtino administracijos direktorius.

Tuo metu tvarkant gretimą Bendruomenių rūmų teritoriją, ketinama atnaujinti vieną seniausių mieste Kranto gatvę – čia bus įrengta šiurkšti betono su akmenėliais danga,

Gatvėje ketinama įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, taip pat atnaujinti apšvietimą, nuotekų tinklus, automobilių stovėjimo vietas. Prieš Bendruomenės rūmus bus įrengtos arba atnaujintos poilsio zonos.

Taip pat šalia rūmų bus atnaujintas pėsčiųjų tiltas per Nevėžį,

„Tiek Senvagės, tiek Bendruomenių rūmams sutartys pasirašytos 18 mėnesių su galimybe pratęsti, tai nuo praėjusios savaitės turime apie du metus, kuomet tikrai bus užbaigta“, – sakė jis.

Fontane  – meninės projekcijos

Senvagės tvenkinyje vietoje senojo atsiras naujas plaukiojantis muzikinis fontanas – jis bus įrengtas ant plaukiojančių pontonų, pritvirtintų inkarais.

T. Jukna sako, kad fontanas turėtų būti įrengtas per metus ir jau kitą vasarą leis parodyti šviesų bei muzikos programas.

„Tikėtina, kad jau kitą vasarą galėsime pamatyti įspūdingo grožio fontaną su įspūdinga įranga, kur netgi matysime projektuojamus vaizdus ant vadinamosios vandens vėduoklės. Esame numatę, kad bus kelios projekcijos, kurios truks nuo pusvalandžio iki valandos. Šį muzikos ir šviesų šou bus galima ateityje keisti, rangovai parengs kelias programas“, – tvirtino savivaldybės administracijos vadovas.

Planuojama, kad dieną fontanas veiks paprastesniu režimu, o šviesos ir muzikos spektakliai bus rengiami vakarais.

Anot T. Juknos, su rangovais kalbėta ir apie galimybę sukurti mobilią aplikaciją, kad kūrinius lankytojai vėliau galėtų užsakyti ir telefonu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS