Per parą apgręžti 84 migrantai, Baltarusijos pusėje buvo girdimi ir pabūklų šūviai | kl.lt

PER PARĄ APGRĘŽTI 84 MIGRANTAI, BALTARUSIJOS PUSĖJE BUVO GIRDIMI IR PABŪKLŲ ŠŪVIAI

  • 2

Praėjusią parą į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 84 migrantai, nė vienas nebuvo įleistas, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Migrantai iš Baltarusijos į šalį patekti bandė ties Ignalinos, Šalčininkų, Varėnos ir Lazdijų rajonais. Per pastarąjį į Vakarų Europą kaip ir ankstesnėmis dienomis bandė patekti didžioji dalis tokių migrantų.

Ankstesnėmis paromis šią savaitę daugiausia taip pat buvo fiksuojama po kelias dešimtis tokių bandymų.

Penktadienį ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo šaudoma pavieniais šūviais. Dar porą šūvių prieš vidurnaktį Baltarusijos pusėje paleisti ties Švenčionių rajonu.

Kaip ir ankstesnėmis dienomis, ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje penktadienį įvairiu laiku girdėjosi pabūklų šūviai. Lietuvos pasieniečių manymu, šaudoma kaimyninėje šalyje esančiame Gožos poligone.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į šalį šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arijas

Nei vieno svetimsalio neileisti i Lietuva! Uztenka savu “indenu”… :D

dėdė Ignas

Pagarba pasieniečiams! Tik taip ir apsisaugosime nuo hibridinių atakų. Manau, atšalant orams lėtės ir migrantų antplūdis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS