Per parą po pareigūnų įspėjimų dėl sankcijų pasienyje apsigręžė 7 rusiški automobiliai | kl.lt

PER PARĄ PO PAREIGŪNŲ ĮSPĖJIMŲ DĖL SANKCIJŲ PASIENYJE APSIGRĘŽĖ 7 RUSIŠKI AUTOMOBILIAI

  • 1

Pastarąją parą Lietuvos pasienyje apsisuko septyni automobiliai, pareigūnams įspėjus jų vairuotojus, kad kirtus sieną dėl ES sankcijų rusiškoms transporto priemonėms grės jų konfiskavimas.

Kaip pranešė Lietuvos muitinė, penki automobiliai su rusiškais registracijos numeriais norėjo vykti per Lavoriškių pasienio kontrolės postą, du – per Kybartų pasienio postą.

Lietuvos muitinė pastebi, kad bandančių įvažiuoti į Lietuvą su Rusijoje registruotais automobiliais akivaizdžiai mažėja. Nuo pirmadienio ryto iš viso neįleisti 43 tokie automobiliai.

Lietuvos muitinės pareigūnai pasienio kontrolės postuose atvykstančius su Rusijoje registruotais automobiliais perspėja, kad jie nebus įleidžiami, taip pat tokiais automobiliais keliaujantys piliečiai informuojami, kad jeigu bandys įvažiuoti pakartotinai, jiems gresia atsakomybė dėl tarptautinių sankcijų pažeidimo – bauda ir automobilio konfiskavimas.

Pagal praėjusios savaitės pabaigoje pateiktą EK išaiškinimą, į Europos Sąjungą negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai.

Muitinė šiais išaiškinimais vadovaujasi nuo pirmadienio, jie netaikomi tranzitui į ar iš Kaliningrado srities.

Savo ruožtu Lietuva drauge su Baltijos valstybėmis ir Lenkija taip pat yra apsunkinusi ir pačių rusų įvažiavimą tiek į šalį, tiek į Europos Sąjungą.

Į Lietuvą leidžiami tik Vyriausybės patvirtintus kriterijus atitinkantys asmenys: Rusijos diplomatai, disidentai, pervežimo bendrovių darbuotojai, ES piliečių šeimų nariai, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turintys rusai.

Taip pat Rusijos piliečiai toliau gali per Lietuvą tranzitu traukiniais keliauti į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Automobilių su rusiškais registracijos numeriais taip pat neįleidžia ir Latvija bei Estija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O \\\\\.../////

nuo kada o'Krainos numerių sumažės,nes jie 1:1,o u'kRopai dar baisesni.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS