Paragino kunigus per rinkimus vengti reikšti paramą kandidatams | kl.lt

PARAGINO KUNIGUS PER RINKIMUS VENGTI REIKŠTI PARAMĄ KANDIDATAMS

  • 1

Lietuvos vyskupų konferencija paragino dvasininkus vengti reikšti paramą kandidatams į politines pareigas.

Toks kreipimasis priimtas per antradienį vykusį Vyskupų konferencijos plenarinį posėdį.

„Baigdami posėdį, vyskupai dar kartą primena kunigams, kad jie yra pašaukti skelbti Evangeliją ir tarnauti toms bendruomenėms, kurios jiems yra pavestos. Kaip nustato 287 kanono 2 dalis, „dvasininkai ir vienuoliai neturi aktyviai dalyvauti politikoje ir politinių partijų veikloje, nebent kompetentingos bažnytinės valdžios sprendimu tai būtų reikalinga Bažnyčios teisėms ginti ar bendram gėriui skatinti“, – teigiama Vyskupų konferencijos pranešime.

„Todėl vengtina kuria nors forma reiškiama parama konkretiems kandidatams į politines pareigas“, – teigiama jame.

Vyskupai taip pat pažymėjo, kad reikšti paramą kandidatams vengtina ne tik bažnyčiose ir vienuolynuose, bet ir dvasininkų ir vienuolių institucinėse bei privačiose socialinių tinklų paskyrose, taip pat kitose informacijos sklaidos priemonėse.

Šį kreipimąsi Lietuvos vyskupų konferencija priėmė po to, kai pernai per Piemenėlių mišias Prienų rajone esančio Išlaužo klebonas Vilius Sikorskas išreiškė asmeninę paramą į prezidento postą ketinančiam kandidatuoti advokatui Ignui Vėgėlei.

„Nuoširdžia malda lydime mūsų tėvynę Lietuvą, meldžiame už valdančiuosius, Viešpatie, trokštame, kad mūsų vadovo rinkimai būtų paremti mūsų visų atsakomybe, meile. Asmeniškai reiškiu didžiulę simpatiją advokatui Vėgėlei, tai yra mano malda. Kiekvienas palydėkite savo favoritą. Meldžiame, kad Dievas duotų mūsų tėvynę Lietuvą vadovų, politikų, mylinčių ne savo grupes, ne savo partijas, bet partiją, kuri vadinsis Lietuva“, – tuomet kalbėjo dvasininkas.

Šios maldos įrašas skelbiamas parapijos „Youtube“ paskyroje.

Šiemet Lietuvoje vyks treji rinkimai: gegužę – prezidento, birželį – Europos Parlamento, spalį – Seimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tautos balsas

Rinksim I. Vegele vienareiksmiai. Daugiau vertu kandidatu nerasta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS