Pareigūnai piketuoja ir piktinasi: turime dotuoti valstybę savo lėšomis | kl.lt

PAREIGŪNAI PIKETUOJA IR PIKTINASI: TURIME DOTUOTI VALSTYBĘ SAVO LĖŠOMIS

Prie Vyriausybės trečiadienį susirinkusiems pareigūnams piketuojant dėl socialinių garantijų, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, jog nei viena Vyriausybė jiems nėra skyrusi tiek dėmesio kaip ši.

Pikete dalyvavo 15 pareigūnų iš įvairių tarnybų.

„Šituo protestu siekiame atkreipti Vyriausybės dėmesį, kad pagaliau, po metų susirašinėjimo, vis dėl to, atsuktų veidą pareigūnams ir sutvarkytų tas socialines garantijas, kurios pareigūnams priklauso pagal įstatymą“, – BNS sakė Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos (LTFP) pirmininkė Loreta Soščekienė.

Jos teigimu, dalis pareigūnų priversti tarnybos metu kylančias kelionių išlaidas kompensuoti iš savo kišenės.

„Daugiausia šita problema liečia policiją, sienos apsaugos tarnybą ir bausmių vykdymo sistemos pareigūnus. Dvigubai arba net trigubai tenka susimokėti patiems, kadangi yra dar kiti ribojimai, nustatyti apskaičiavimo formulės, ir gaunasi taip, kad pareigūnas praktiškai turi dotuoti valstybę savo lėšomis“, – teigė ji.

Pareigūnai siūlo apmokėjimą už kuro išlaidas didinti beveik dvigubai, nuo 0,08 euro už kilometrą iki 0,15 euro.

L. Sošeikienė teigė, jog Vyriausybė neužtikrina pareigūnams socialinių garantijų ir žadėjo, kad šiais klausimais ateityje gali būti ir daugiau piketų.

Gaunasi taip, kad pareigūnas praktiškai turi dotuoti valstybę savo lėšomis.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas trečiadienį savo ruožtu pranešė, jog yra sisteminių problemų, jos nesprendžiamos jau daugelį metų ir kadencijų.

„Pareigūnų patiriamų vykimo į tarnybą ir iš jos išlaidų kompensavimas – viena iš tokių. O dabar – į kosmines aukštumas šokus kuro kainoms – ji tapo ypač aktuali pareigūnų bendruomenei“, – teigė organizacijos pirmininkas Saulius Džiautas.

Ministrė: pareigūnams – per 60 mln. eurų

A. Bilotaitė piketo metu žurnalistams teigė, jog nei viena Vyriausybė nėra skyrusi tiek dėmesio pareigūnams kaip ši.

Šita Vyriausybė rūpinasi pareigūnais ir šis biudžetas yra rekordinis, nei viena Vyriausybė nebuvo tiek dėmesio skyrusi.

Jos teigimu, formuojant vidaus reikalų sistemos biudžetą didelis dėmesys buvo skiriamas pareigūnų darbo užmokesčio didinimui, jų aprūpinimui, naujų pareigūnų pritraukimui.

„Šita Vyriausybė rūpinasi pareigūnais ir šis biudžetas yra rekordinis, nei viena Vyriausybė nebuvo tiek dėmesio skyrusi ir jis šiais metais yra daugiau nei 60 mln. eurų“, – nurodė ji.

„Iš jų 30 mln. eurų – vien tik darbo užmokesčiui, 27 mln. eurų skirta aprūpinimui priemonėms, taip pat 500 tūkst. eurų yra butpinigiai. Žinoma, kelionės išlaidų kompensavimas – 4,4 mln. eurų, jeigu lyginti su praeitais metais tai yra 600 tūkst. daugiau“, – kalbėjo ministrė.

A. Bilotaitės teigimu, sprendimai orientuoti į piketuotojų įvardintas problemas bus pateikiami artimu metu.

„Sprendimai yra pakeliui ir man tikrai yra klausimas, kodėl šiandieną pasirinkta tokia forma“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

o ko cia piktinasi tie pareigunai !!???

kokia valstybe gina , kokius jos sukurptus istatymus sergsti ----tokius ir rezultatus turi , dotuokit ir net nezaksekit, jus esat ---dalis,- ju kuriamu nesamoniu

jo

Tegul švilpukus padovanoja grybautojams Dar geriau ,kad patys eitų grybauti.

Vatnykai

Kremlius pasamdė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS