Pareigūnams nuo kitų metų vidurio didės butpinigiai | kl.lt

PAREIGŪNAMS NUO KITŲ METŲ VIDURIO DIDĖS BUTPINIGIAI

Vidaus tarnybos sistemos pareigūnams nuo kitų metų vidurio didės butpinigiai – maksimali išmoka, skiriama pareigūnui, gyvenančiam su šeima, didinama penkiskart, iki 616 eurų per mėnesį.

Vyriausybė trečiadienį pritarė tokiam Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui – pasak VRM, nuo kitų metų liepos pareigūnų butpinigių dydis bus toks pat, koks yra karių bei Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų.

Ministerija pabrėžia, kad šios išmokos didinamos dėl augančių būsto nuomos kainų, o išmokų dydis priklausys nuo vietovės.

„Maksimalus butpinigių dydis galės būti 616 eurų, mažiausias – 228 eurai. Be to, bus atsisakyta butpinigių dydžio diferencijavimo pagal tai, ar pareigūnas eina rotuojamas pareigas, ir pagal pareigūnų laipsnius“, – teigia ministerija.

Maksimalus butpinigių dydis galės būti 616 eurų, mažiausias – 228 eurai.

Šiuo metu mažiausiais butpinigių dydis, kai pareigūnas gyvena vienas, siekia 18,9 euro, didžiausias, gyvenant su šeima – 122 eurai.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tikisi, kad ši socialinė garantija vidaus tarnybos sistemos pareigūnams  taps „viena iš motyvavimo priemonių, kuri skatins pareigūnus tarnauti didžiuosiuose miestuose“.

„Be to, taip bus sprendžiama ir pareigūnų šiose vietovėse trūkumo problema“, – teigia A. Bilotaitė.

Butpinigius gauna pareigūnai, kurie neturi nuosavo būsto, jį nuomojasi ir pateikia prašymus. Ministerijos duomenimis, praėjusiais metais 275 pareigūnai gavo gyvenamosios patalpos nuomos kompensacijas. Tikimasi, kad, gerokai padidinus šias išmokas, pareigūnai šia jiems suteikta galimybe naudosis aktyviau.

Naujos nuostatos turėtų įsigalioti nuo 2022 metų liepos 1 d., joms įgyvendinti kitais metais reikės apie 718 tūkst. eurų. Šios lėšos bus skiriamos iš statutinėms įstaigoms 2022 metų valstybės biudžete numatomų asignavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ernestas.

Nebus butpinigių. Savižudžiai butuose negyvens. Vykite tokius iš butų kurie reikalauja Mindaugas Baršys, Darius Žukauskas butpinigių. Išaiškinta, kad butuose teisėsaugos karo kurstytojai šnipinėja. Visuomėnėje, dėl kiauro stogo dūmai iš kamino rūksta dėl šitų Lietuvos Respublikos išdavikų. Jau pradeda kai kalbėti dėl Lietuvos Respublikos mastu daromų piknaudžiautojų nusikaltimų. Išaiškinta, kad tokie piknaudžiautojai labai nekenčia iš Lietuvos Respublikos teisėsaugos heloperidolio tai vaistai tokiems šizofrenikams, psichopatams, paranojikams. Mindaugas Baršys, Darius Žukauskas atsisako savo noru vartoti vaistus.

Saulius Pupkevičius

Uz ka moka tuos butpinigius policijos banditam-atmorozam

...

Ir taip daug gauna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS