Pasienyje su Baltarusija buvo ramu – nė vienas neteisėtas migrantas nemėgino patekti į Lietuvą | kl.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA BUVO RAMU – NĖ VIENAS NETEISĖTAS MIGRANTAS NEMĖGINO PATEKTI Į LIETUVĄ

  • 2

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pastarąją parą nefiksavo bandymų neteisėtai kirsti sieną.

VSAT šeštadienį informavo, kad tai – antra tokia para šią savaitę, nė vieno migranto pareigūnai nebuvo apgręžę ir trečiadienį. Ketvirtadienį rytiniame Lietuvos pasienyje apgręžta 19 migrantų, antradienį iš Baltarusijos į Lietuvą pasieniečiai neįleido 20 užsieniečių, pirmadienį – 10, sekmadienį – 26.

Mėginimų neteisėtai kirsti sieną penktadienį nebuvo ir Latvijoje, Lenkijos pasieniečiai neįleido 20 užsieniečių.

Pasieniečiai iš viso šiemet neįsileido 1867 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų. Latvijoje šis skaičius siekia 2633, Lenkijoje – 5171.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106. Kai kurie užsieniečiai sieną bandė kirsti ne vieną kartą.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Iejo vienas rusas, kuris pasiprase politinio prieglobscio

Ernestas.

Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojų paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiu. Nuoširdžiai siekiamas tolerancijos dvasia trokšte trokšta, kad praeities antireliginės nepakantos likučiai nedrumstų tarpusavio susipratimo, mums taip reikalingo bendrame darbe. Drąsa, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra artistiškumas. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius |Žukauskas, Mindaugas Baršys.Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Audrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė, Lidija Burbienė. Šarūnas Jonušas, Pilipavičius, I. Kvietkauskienė, Levinskienė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS