Pasienyje su Baltarusija pradedami pasienio patrulio tako įrengimo darbai | kl.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA PRADEDAMI PASIENIO PATRULIO TAKO ĮRENGIMO DARBAI

  • 3

Lietuvos valstybės sienos su Baltarusija ruože pirmadienį pradedami pasienio patrulio tako, einančio šalia fizinio barjero ir kontrolinės pėdsakų juostos, įrengimo darbai, BNS nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Patrulio takas bus iki 3,5 metro pločio, pagal galimybes jis bus pritaikytas eiti pėsčiomis, važiuoti visureigiu, keturračiu bei naudotis kita specialiąja technika.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, takas padės efektyviau stebėti valstybės sieną, užtikrinti operatyvesnį pareigūnų reagavimą į sienos pažeidimus ir fizinio barjero gadinimo atvejus.

„Investicijos į sienos apsaugą atsiperka ne tik užkardant neteisėtą migraciją, bet ir kovojant su kontrabanda. Pastaraisiais metais valstybės sienos apsauga su Baltarusija ir Rusija sustiprinta maksimaliai. Šiuo metu Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) išorės siena yra moderniausia ir patikimiausiai kontroliuojamų visoje ES ir Šengeno valstybių bendrijoje“, – pranešime cituojama ministrė.

Investicijos į sienos apsaugą atsiperka ne tik užkardant neteisėtą migraciją, bet ir kovojant su kontrabanda.

Šiuo metu pasienyje patrulio tako įrengta apie penkis kilometrus.

„Pirmajame darbų etape planuojama įrengti apie 100 kilometrų pasienio patrulio tako. Jei bus papildomas finansavimas, patrulio tako įrengimo darbai bus tęsiami dar 253 kilometrų pasienio su Baltarusija ruože“, – nurodo ministerija.

Pasak jos, pasienio patrulio tako įrengimas yra tęstinis ES išorinės sienos apsaugos stiprinimo projektas. Jo vertė – apie 10 mln. eurų. 75 proc. projekto sumos sudaro ES lėšos, kita dalis – 25 proc. finansuojama iš valstybės biudžeto.

Lietuvos pasienyje su Baltarusija per metus įrengta 530 kilometrų tvoros ir 360 kilometrų koncertinos barjero, taip pat sienos stebėjimo sistemomis stebimas visas pasienio su Baltarusija ruožas.

Visas Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 kilometrai, daugiau nei 100 kilometrų jos eina upių ir ežerų krantais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LIETUVA

Turim būti vieningi šiuo klausimu. Malmė, Londonas, Roterdamas, Paryžiaus priemesčiai, Birminghamas dėl migrantų tapo nusikaltimų lyderiais. Ten vyrauja žūdynės, prievartavimai, vagystės. Birminghamas ir Londonas didžiausi JK miestai kur baltieji sudaro mažumą. Laisvė nėra duotybė. Saugokim savo Tapatybę, Valstybę , Moteris ir Vaikus.

Pilietis

Geriau automatine sienos apsaugos sistema idiekite. Nereiks nei patruliu siust kazka tai apgrezinet, o ir zvereliai bus sotesni

Begius

nutieskite! Ka jau ten taka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS