Pasipelnė iš nuomojamų gaisrinės automobilių: kam nutekėjo milijonai? | kl.lt

PASIPELNĖ IŠ NUOMOJAMŲ GAISRINĖS AUTOMOBILIŲ: KAM NUTEKĖJO MILIJONAI?

  • 5

Kas pasipelnė iš nuomojamų gaisrinės automobilių? Atliktas auditas rodo, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas už mašinas permokėjo beveik 3 milijonus eurų, informuoja LNK žinios.

Jei būtų pirkę, o ne nuomoję – būtų sutaupę. Milijonai nutekėjo ne bet kur, o kitai valstybinei įmonei. Ekspertas sako, kad tai pavyzdys, kaip švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos.

Mašinas ugniagesiams nuomojanti „Ignitis“ grupė neslepia, kad jos tikslas ir buvo užsidirbti.

Dvidešimt penkios operatyvios ir modernios mašinos ugniagesių sandėlius papildė prieš šešerius metus. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas jas išsinuomojo konkurso būdu.

Už išnuomotus automobilius, kuriuos vėliau teks grąžinti, ugniagesiai per mėnesį moka dešimtis tūkstančių eurų, o per dešimtmetį, kiek truks nuoma, iš viso išleis beveik 10 mln. eurų.

Įmonėje atlikus vidinį auditą paaiškėjo, kad ugniagesiai ne tik daug išleidžia nuomai, bet dar ir permoka, mat tikroji automobilių vertė – beveik 3 mln. eurų mažesnė.

Plačiau – reportaže: 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

siaip

cia is vienos valdikos saskaitos i kita (iginis valstybine imone), tik beda tame, kad tokie monopoliai kaip ignitis, EPSO G, ESO, ir kitos imones naudojasi savo monopolinemis valstybines imones galiomis ir beje vykdo akciju birza, moka vadovams desimtukstantines algas...mano nuomone tokia, kad valstybiniu imoniu neturi buti visai, arba valdzia arba atiduokit viska privatininkams, negali valstybine imone elgtis kai UAB'as, tai iskraipoma rinka, cia jau kaip belarus, ar rusija ir t.t. rinka turi buti atvira, o valstybiniu imoniu turi visai nelikti, turi buti laisva konkurencija,,,

22

abejotojai, klaustukininkai

o

kas daugiau negu si valdsaika?===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS