Paskirtas naujas Kalėjimų departamento vadovas | kl.lt

PASKIRTAS NAUJAS KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO VADOVAS

Vyriausybė trečiadienį paskyrė prokurorą Virginijų Kulikauską vadovauti Kalėjimų departamentui.

 Prokurorui suteikiamas vidaus tarnybos generolo laipsnis, darbą naujose pareigose jis pradės penktadienį.

Šiuo metu V. Kulikauskas dirba Šiaulių apylinkės prokuratūros vadovu.

„V. Kulikauskas tikrai yra patyręs pretendentas, turi 20 metų darbo patirtį, didžioji dalis buvo vadovaujančio darbo“, – Vyriausybės posėdyje sakė kandidatūrą pateikęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Aš manau, kad tai yra pati tinkamiausia ir tikiu, kad tai yra gera kandidatūra (...) šiandien vykdyti šias nelengvas ir garbingas pareigas“, – pridūrė jis.

V. Kulikauskas sakė norintis tobulinti pataisos namų, probacijos tarnybos veiklą, didinti bausmių vykdymo sistemos pareigūnų iniciatyvumą, padaryti, kad ji „būtų patraukli, konkurencinga ir europietiška“.

Jis taip pat žadėjo stiprinti nuteistųjų resocializaciją, „siekti ne tik nubausti, bet ir pataisyti asmenį“.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paragino būsimą Kalėjimų departamento vadovą išvalyti sistemą nuo „sovietinių grimasų“, gerinti pareigūnų darbo ir nuteistųjų kalinimo sąlygas.

V. Kulikauskas Mykolo Romerio universiteto (tuometinėje Lietuvos teisės akademijoje) yra įgijęs teisininko kvalifikaciją.

Jis prokuratūroje dirba nuo 2002 metų, tuomet buvo paskirtas dirbti Šiaulių miesto apylinkės prokuroru, 2007 metais paskirtas Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru, vėliau pervestas į Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Kalėjimų departamentas vadovo neturi nuo vasario pradžios, kai atsistatydino Robertas Krikštaponis.

Naujasis departamento vadovas penkerių metų kadencijai skiriamas ne konkurso būdu. Nuo šių metų Kalėjimų departamento vadovą skiria Vyriausybė teisingumo ministro teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dirbantis

Kamikadzė, be pinigų gerins pareigūnų darbo sąlygas, padarys profesiją patrauklią, tiesiog Magas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS