Paskutinis netikėtas ir įdomus pokalbis iš Šiluvos (vaizdo įrašas) | kl.lt

PASKUTINIS NETIKĖTAS IR ĮDOMUS POKALBIS IŠ ŠILUVOS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Kauno arkivyskupijos dvasininkai visą gegužę šeštadienio vakarais kvietė į tiesiogines transliacijas, kurias galima stebėti portale kauno.diena.lt, diena.lt, klaipeda.diena.lt. Paskutinį gegužės šeštadienį užbaigiamas nuotolinių pokalbių apie Mergelę Mariją ciklą.

Šio šeštadienio vakarą Kauno arkivyskupijos sielovados programų koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė kalbins kunigą egzorcistą Arnoldą Valkauską. Transliacijos iš Šiluvos pradžia – 20 val. Pokalbio tema – „Marija – Šventosios Dvasios buveinė“.

„Švč. Mergelė Marija – ypatingas asmuo. Ji – Dievo Gimdytoja, Nekaltai pradėtoji, visuomet Mergelė, su kūnu ir siela paimta į dangų. Gali atrodyti, kad apie ją gana daug žinome. Tačiau kaip jos pavyzdys veikia mūsų gyvenime? Kaip jos buvimas Bažnyčios, taigi ir mano, Motina vyksta šiomis dienomis? Ar nieko neprarandame, nesikreipdami į ją? O gal Marija gali užtarti mus, prisiliesdama prie mūsų sužeistų santykių – su savimi, su kitais, šeimose? Šį vakarą žvelgdami į Mariją kaip į Šventosios Dvasios buveinę, pamąstykime, ko galėtume išmokti iš jos, malonėmis apdovanotosios“, – kviečia pašnekovas kunigas A.Valkauskas.

„Mergelė Marija – šviesos ir vilties nešėja“ – toks šūkis lydi visą gegužės mėnesį. Šis mėnuo tradiciškai skiriamas ypatingai pagerbti ir pažinti Mergelę Mariją. „Tad atsiliepdami į pandemijos sukeltus iššūkius, drauge su Dievo Motina kviečiame leistis į kelionę, ieškant šviesos ir vilties!“, – skelbia Kauno arkivyskupijos kurija.

Nuo balandžio 2-osios Šiluvos šventovė taip pat kviečia maldai, užtariant Dievo Motinai ir motiniškam rūpesčiui konkrečia pagalba padėti labiausiai nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos – vyksta akcija „Šviesos žemėlapis“.

Birželį Kauno arkivyskupija jau ragina pakilti nuo kompiuterių ir jungtis į piligriminius žygius, kurie bus organizuojami vyrams, moterims, šeimoms ir jaunimui. Piligrimai iš skirtingų vietų keliaus į Šiluvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS