Patarimai apie pasiruošimą ekstremalioms situacijoms paskelbti ir Brailio raštu | kl.lt

PATARIMAI APIE PASIRUOŠIMĄ EKSTREMALIOMS SITUACIJOMS PASKELBTI IR BRAILIO RAŠTU

Krašto apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių asociacija, išleido sutrumpintą leidinį „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai“ Brailio raštu.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, tikimasi, kad leidinys suteiks silpnaregių piliečių bendruomenei aktualios ir naudingos informacijos, ką daryti susidarius ekstremaliosioms situacijoms ar karo metu.

Leidinyje skaitytojai ras apie 30 išsamiai aprašytų konkrečių praktinių patarimų, kaip elgtis, ką konkrečiu atveju daryti ir priešingai – ko patartina vengti įvairių nelaimių ar karo atveju.

„Svarbus kiekvieno mūsų šalies gyventojo informuotumas, taip pat pasiryžimas įnešti savo indėlį bendram valstybės saugumo ir pilietinio atsparumo labui. Tik per kiekvieno iš mūsų saugumą bus užtikrinti visos visuomenės ir valstybės gyvybiniai interesai. Švietimas, domėjimasis, išmanymas yra kertiniai garantai, laiduojantys mūsų bendrą pasirengimą ir net galimų nepageidaujamų įvykių užkardymą“, – teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Informaciją leidiniui parengė krašto apsaugos sistemos specialistai, bendradarbiaudami su Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Civilinės saugos mokymo centro darbuotojais. Leidinį išleido Lietuvos aklųjų ir silpnaregių asociacija. Tai jau antras leidinys, kurį KAM bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių asociacija išleido regėjimo negalią turintiems piliečiams. Pirmas leidinys, skirtas įtraukti ir neregiųjų bendruomenę į pilietinį pasipriešinimą – 2021 m. išleista „Pilietinio pasipriešinimo abėcėlė“.

Tai bus pirmasis leidinys parengtas ne tik regėjimo negalią turintiems žmonėms, bet ir pritaikytas kitoms žmonių su individualiais poreikiais grupėms.

„Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui: rimti patarimai linksmai“ bus parengtas lengvai suprantama kalba, kurią galės lengviau perskaityti sutrikusio intelekto asmenys. Taip pat leidinio tekstas bus įgarsintas, o šiuo metu jis verčiamas ir į lietuvių gestų kalbą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kosmaras

Ne popiergalius reikia rasineti ir imti uz tai milijonus, o kurti sleptuves ir pirkti gelbejimosi ir medicinini inventoriu! Kiek gi galima zaisti ir vaidinti… Kai prispiria beda, lieka pilnas nulis ir nezinomybe…

o

ex salygom piss su hebra laisvu durniu nuo atsakomybes jau starto linijoje juk nieks nesaugo tai ar tai nerodo parengties o toliau tik galim speliot nes nieks nezin kas bus bet siems aisku teks varyt is kur atkeliavo /jei spes/ o lietuvos /runkeliai/ priprate atlaikys visus komunistus fasistus ir pati velnia nes cia Marijos zeme o mes jos vaikai ir setono vasalams cia ne vieta ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS