Patvirtino: jeigu valdžia neištaisys savo klaidų, mokytojų streikas bus | kl.lt

PATVIRTINO: JEIGU VALDŽIA NEIŠTAISYS SAVO KLAIDŲ, MOKYTOJŲ STREIKAS BUS

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė patvirtino, kad švietimo sektoriaus atstovai iš tikrųjų ruošiasi streikui.

„Kol kas realūs pasiruošimai streikui iš tiesų yra pas švietimiečius, galiu tą patvirtinti, kad šiuo metu intensyviai dirba teisininkai prie procedūrinių dalykų. Jeigu valdantieji neištaisys savo klaidų ir nevykdys įsipareigojimų, streikas bus. Tikimės, kad klaidos bus ištaisytos, tačiau šiuo metu tiek medikai, tiek kultūros darbuotojai, tiek ugniagesiai, socialiai jautrios grupės irgi žiūri biudžetą. Deja, ne viskas jiems patinka.

Jeigu valdantieji neištaisys savo klaidų ir nevykdys įsipareigojimų, streikas bus.

Tačiau dar kažkokių signalų, kad būtų ruošiami teisiniai procesai dėl streiko, kol kas nėra. Bet tai nereiškia, kad jo nebus“, – sakė I. Ruginienė.

Kaip ELTA jau rašė, praeitą savaitę Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) skelbė baigusi derybas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas Eltai sakė, kad ministerija ne su visais LŠDPS reikalavimais sutiko, todėl neatmestina streiko galimybė. Pasak jo, nesutarta dėl mokytojų etato sudėties.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Mokytojas Virgis

Ona nepisk proto, acipisi velnes. Mokiniai zjbs ten yra.

>Ateitis

A.., o dėl ko ? Kad tu sumanei ??? Nebent dėl lėšų švaistymo švietimo, sveikatos sistemosetaškymąsi viešuosiuose pirkimuose, seimo narių , vyriausybės , ministerijų nenaudingą šaliai pinigų politiką...DĖL PINIGŲ TAŠKYMO į šalis , galima streikuoti.

Belekas

Manau švietimui pinigų iš biudžeto reikia mažinti, nes jis ir taip žymiai didesnis , nei ES šalių vidurkis.Pas mus dar vis apmoka mokytojams ne už mokymą, o už paruošimą egzaminams, Todėl mūsų šalis vertinama kaip viena prasčiausia i paruošianti jaunus žmones gyvenimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS