Patvirtintas 11 mirties nuo koronaviruso atvejis: mirė Kaune gydytas žmogus | kl.lt

PATVIRTINTAS 11 MIRTIES NUO KORONAVIRUSO ATVEJIS: MIRĖ KAUNE GYDYTAS ŽMOGUS

  • 49

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad šeštadienį Lietuvoje patvirtinta vienuolikta mirtis nuo koronaviruso (COVID-19).

Žmogus buvo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Tai antroji mirtis šeštadienį: anksčiau pranešta, kad mirė buvusi medikė, kuri buvo gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir taip pat priklausė rizikos grupei.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto buvo patvirtintas 771 koronaviruso atvejis, pranešė Vyriausybė.

Per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.

Šalyje mirė 11 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

onute

BAIKIT MALT LIEŽUVEIS TAI NEAPSAUGOTI TAI SENI O PO TEISYBE TAI TIE BRUDAI KURIE NESISAUGO IR PLIAČIA UŽKRATA PATIS KALTI KAD LEIDŽIAM I VIEŠAS VIETAS EITI BE KAUKIU IR NEREIKIA PLIURPTI KAD KAUKES NEAPSAUGO NEŽINAI AR SERGI TAI I SAVO KAUKE IR PRIKOSESI JUK GRYŽES NAMO JA IŠMESI BETO PARDUOTUVESE VISUR YRA TIRPALU IJĖJEI I KRAUTUVE TAI IŠ KART GALI IR PIRŠTINIAS SUŠLAPINTI DEZIMFEKTRIUM KAD LIESDAMAS PREKES APSAUGOTUM PRIEMONIU YRA TIK GAILA KAD PROTO TRUKSTA PAGALVOTI P-AČIAM APSISAugoti ir kitus apsaugoti

kauniete

BAIKIT PLIURPTI KAD TIK LIGONINESE UŽSIKREČIA PAŽIURĖKIT KIEK PARDUOTUVĖSE BE KAUKIU BE VIENKARTINIU PIRŠTINIU KIEK GATVĖSE EINA BE KAUKIU TEMPESI VAIKUS I PARDUOTUVES TAI IR YRA UŽKRATO ŽIDINIAI TEISINGAI GYDITOJA RAŠO UŽKRATAS TARP ŽMONIU KURIE NESILAIKO TAISYKLIU ŽIURĖKIT KIEK ASILU RAŠINĖJA KAD JIEMS NUSISPJAUTI BET TOKIE SPJAUDYTOJAI IR NEŠIOJA VIRUSA

...

Chm: "Žmogus buvo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei" - negalima paneigt kad JEI nebūtų gydytas, būtų dar gyvas... o jei tokie 'gydomi' miršta, jie IŠKART būna priskiriami 'rizikos grupei (gydytojai NIEKADA kaltais nelieka!)'; pasveiksta TIK tie, kurie ta 'karūna' neserga (ar nuo gripo nebuvo nesiskiepiję). Juk ir ta pirmoji ESĄ išgijusi Malinausko proteže - tiesiog krepšinio funkcionieriams REIKĖJO atpirkimo avinėlio prieš planuojamas varžybas, tai Malinauskas tokią ir surado... kai jai ta izoliacijaLABAI atsibodo, tai teko pačiam Malinauskui pasitraukt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS