Pedagogo profesiją svarstė rinktis 2 tūkst. jaunuolių, teigiamai įvertinti 1,3 tūkst. | kl.lt

PEDAGOGO PROFESIJĄ SVARSTĖ RINKTIS 2 TŪKST. JAUNUOLIŲ, TEIGIAMAI ĮVERTINTI 1,3 TŪKST.

  • 0

Šiemet per pagrindinį priėmimą į aukštąsias mokyklas 2109 jaunuoliai registravosi studijuoti ugdymo studijų programas, tačiau beveik ketvirtadalis jų neatvyko į motyvacijos vertinimą.

Iš 1415 atvykusiųjų 1354 gavo teigiamą įvertinimą, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO).

Visiems stojantiems į ugdymo mokslus privalomas teigiamas motyvacijos vertinimas. Gavus neigiamą įvertinimą, stojantysis konkurse dalyvauti nebegali.

Motyvacijos vertinimas privalomas tiek stojantiesiems į valstybės finansuojamas, tiek į valstybės nefinansuojamas studijų vietas.

Pernai pedagoginių studijų populiarumas buvo panašus – tuomet laikyti motyvacijos testą buvo užsiregistravę per 2,2 tūkst. stojančiųjų, teigiamą įvertinimą gavo 1,2 tūkst. jaunuolių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiemet valstybės finansavimą galės gauti 856 pasirinkusieji pedagogines studijas: 596 įstojusieji į bakalauro studijas, 50 pasirinkusiųjų pedagogikos gretutines studijas ir 210 įstojusiųjų į pedagogikos profesines studijas.

LAMABPO duomenimis, į menų studijų programas, į kurias stojant reikalingi stojamieji egzaminai, šiais metais užsiregistravo 1689 stojantieji. Egzaminus išlaikė 1281 stojantysis.

Daugiausia, 273 stojantieji, išlaikė koleginių studijų dizaino krypties stojamąjį egzaminą. Universitetuose teigiamai įvertinti 146 stojantieji į architektūros krypčių studijų programas, 109 – į dizaino universitetinių studijų programas.

Ketvirtadienį baigėsi pagrindinis priėmimas į aukštąsias mokyklas, papildomas prasidės rugpjūčio 13 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS