Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai | kl.lt

PILIAVIETĖS PRIEPLAUKOS VAIZDĄ GADINA DUMBLIAI

Klaipėdiečiai susirūpino piliavietės prieplaukos išvaizda. Priešpilio gatve į Kruizinių laivų terminalą einančių miestiečių ir svečių akis traukiančios jachtos supasi pamazgas primenančiame vandenyje. Dumblių ir smulkių šiukšlių sankaupos – ir prie Dangėje prišvartuotų laivų.

„Tokia situacija kartojasi kiekvienais metais. Žydėjimas – gamtos reiškinys. Tai didesnis, tai mažesnis – priklausomai nuo vasaros karštumo. Ir dabar pro langą žiūrint iš mūsų biuro matosi žalios sąnašos ir kartu šiek tiek šiukšlių“, – paaiškino Klaipėdos pilies uosto vadovas Alvydas Butkus.

Jis patikino, kad stambesnes šiukšles reguliariai aprenka budėtojai.

„Negali būti net kalbos – turime rinkti ir tvarkyti. Bet pasitaiko, kad jų lieka. Stambius dalykus galima išgraibyti, bet smulkesnių rankomis nesurinksi. Jų net neįmanoma tinkleliu pasemti“, – teigė A.Butkus.

Šiukšlės į uostelį dažniausiai atplaukia Dange.

„Ateina iš marių arba nuo krantinės žmonės kažką išmeta. Gali būti ir iš šiukšliadėžių – kartais jos būna pilnos, ištampo paukščiai. Kad terštų iš laivų – mažai tikėtina“, – svarstė A.Butkus.

Nešvarumų sankaupos priklauso ir nuo orų bei vandens lygio.

„Jei vėjas rimčiau papučia į uostelio pusę, tada ir prineša šiukšlių. Vėjas papūs iš kitur ir išneš viską į marias. Dangėje, ypač prie piliavietės, vanduo praktiškai stovi. Jei vandens lygis pakyla, po to nukrinta ir išneša šiukšlių“, – teigė uosto vadovas.

Kai žydintis vanduo pradeda skleisti nemalonų kvapą, tenka kelti dirbtines bangas.

„Vienais metais, kai buvo stiprus žydėjimas, prie Kruizinių laivų terminalo specialiai statėme agregatą. Jis judindavo vandenį išpūsdamas orą“, – prisiminė A.Butkus.

Vanduo intensyviausiai žydi esant šiltiems orams.

GALERIJA

  • Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai
  • Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai
  • Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai
  • Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai
  • Piliavietės prieplaukos vaizdą gadina dumbliai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vaizdelis ne koks ir išgirtuose pliažuose 2 Melnaragėje

Kiek buvo girtasi, jog pliažas 2 Melnaragėje itin švarus, puikus ir taip toliau. Ir ką? Ankstėliau pakrantę užima bastūnai su šunimis - dergia, nėra nė kaip pailsėti, nei pamedituoti, nei išsimaudyti, jei atvyksti ryte. Apie 8-9 val jau sujunda impotentai, kuriuos po pliažą vedžiojasi iš apyvartos išėjusios buvusios pigesnės uosto prostitutės arba kokios perėjūnės užjuodusios prasmirdusios - ne mūsų šalies ilietės - įvažiavusios keliems mėnesiams į ES arba iš tų bepročių-pabėgėlių iš mišrūnų idiotų, kur nei tautybės, nei rasės nerasta, dirbti neori - tampo po pliažą senus nukriošusius uostamiesčio impotentus, kurie už tam tikrą mokestį paprašo būti pavedžiojami po moterų pliažą --- o gal atsistos nuo gyvo vaizdo į moteris...? Žinot, daugiau nei gėda toks pliažas - renkasi jiedriona zeliona japona mat pravažiuojantieji joškės-idiotukai su nesveikomis bjauriomis dukromis ir impotentai, gebantys atklibinkščiuoti iki pliažo... juk taip pigu ... viskas už dyka --- gėda gi kokia ---

Efa

Jaunimelis sedi ,valgo meta tas siuksles i siuksledezes o is ju varnos ,zuvedros traukia ir metosi siuksles ant krantines .......juk krantine gal valo tik karta per menesi ...... eidami krantine rinkome siuksles ne viena karta ....

aga

Šaunuolis 4, Pas kaip mus kaip visada pirma daro,paskui galvoja. Jono kalnelio tas pats laukia. Atrodo žmonėms prieš 1000 metų bovo tai aišku, kaip ir su senamiesčio grindiniu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS