Pirmadienį atidarytos penkios karščiavimo klinikos, antradienį bus atidarytos dar dvi | kl.lt

PIRMADIENĮ ATIDARYTOS PENKIOS KARŠČIAVIMO KLINIKOS, ANTRADIENĮ BUS ATIDARYTOS DAR DVI

  • 2

Pirmadienį atidarytos karščiavimo klinikos Jurbarke, Kėdainiuose, Lazdijuose, Marijampolėje ir Tauragėje, antradienį jos veiks ir Alytuje bei Druskininkuose, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Įsisteigti tokias karščiavimo klinikas privalės visos šalies savivaldybės“, – rašoma pranešime.

Jurbarke karščiavimo klinika įsikūrė Vydūno gatvėje 56, Kėdainiuose – Budrio g. 5, Lazdijuose – Kauno g. 8, Marijampolėje – Bažnyčios g. 19, Tauragėje – Jūros g. 5.

Ministerijos duomenimis, iš viso šiuo metu veikia 11 karščiavimo klinikų, be jau minėtų, jos veikia ir Kaune, Kretingoje, Raseiniuose, Vilkaviškyje ir Vilniuje.

Į karščiavimo klinikas gali kreiptis pacientai, turintys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų, čia jiems bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusą.

Tam, kad būtų galima patekti į šią kliniką, būtinas šeimos gydytojo siuntimas. Jeigu apsilankymas joje būtinas, tuomet su pacientu susisiekia karščiavimo klinikos koordinatorius ir sutaria vizito laiką bei kitas detales.

Atvykus į karščiavimo kliniką, iš automobilio išlipti bei atidaryti lango negalima, kol nebus nurodyta kitaip, su savimi būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą, kuriame užrašytas telefono numeris.

Lapą su numeriu reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje, kad klinikoje dirbantys žmonės su pacientu susisiektų ir sutikrintų kontaktinius duomenis.

Į karščiavimo kliniką žmogus galės užeiti tik gavęs darbuotojo leidimą ir užsidėjęs medicininę kaukę.

Karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės, jis galės būti išleidžiamas izoliuotis į izoliavimo vietą arba nukreipiamas į gydymo įstaigas, gydančias sergančius koronavirusu pacientus.

Tiems žmonėms, kurie negalės į karščiavimo klinikas atvykti patys, savivaldybės įpareigotos užtikrinti pacientų transportavimo paslaugas.

Dėl karščiavimo klinikų skaičiaus savivaldybėje ir dėl vienoje karščiavimo klinikoje veikiančių kabinetų skaičiaus turės apsispręsti pačios savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

AŠ manau

Labai jau trumpai per žinias pasakė apie to reklaminio įrašo, apie tuščias Vilniaus Santariškių ligonines platinimą palatas platinimą.Jei reklamą šmeižikiška tai tokiam reikėtų baudą ir oaviešintį jo pavardę.Juk negalima panorėjus platinti nesamones.

?

Net mažiausi miesteliai jau turi tik Klaipėda dar ne ? Panašu Klaipėda net provincija jau negalės vadintis :) Alio , pone mere, dėkit mandatą . Dugnas su tokiais valdymo gebėjimais .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS