Pirmoji ponia inicijuoja konferenciją apie žmogaus orumą | kl.lt

PIRMOJI PONIA INICIJUOJA KONFERENCIJĄ APIE ŽMOGAUS ORUMĄ

Antradienį Prezidentūroje vyks Dianos Nausėdienės organizuojama Pasaulinei orumo dienai paminėti skirta konferencija „Žmogaus orumo klausimas. Su kokiomis problemomis susiduriame Lietuvoje?“.

Pirmoji šalies ponia šiuo renginiu tikisi atkreipti visuomenės dėmesį į socialinę nelygybę, skurdą ir kitas opias problemas, kurias sukuria žmogaus orumo pažeidimai. D. Nausėdienė kviečia kartu ieškoti galimų sprendimo būdų, dalintis gerąja patirtimi, kaip stiprinant bendruomeniškumą ir pilietines iniciatyvas užtikrinti kiekvieno žmogaus orumą.

„Šiandien Lietuvoje žmogaus orumo klausimas yra labai aktualus. Išgyvename ne tik didelę socialinę atskirtį, bet ir susvetimėjimą. Žmonės dažnai nesijaučia esą svarbūs ir vertingi“, – sakė D. Nausėdienė.

Šiandien Lietuvoje žmogaus orumo klausimas yra labai aktualus. Išgyvename ne tik didelę socialinę atskirtį, bet ir susvetimėjimą.

Ši konferencija – tęstinio projekto pradžia. Pirmoji ponia ketina nuolat grįžti prie orumo klausimo, rengti forumus ir konferencijas su skirtingais diskutantais iš įvairių visuomenės grupių, kelti probleminius klausimus vis kitu kampu. 

Įžanginį žodį tars D. Nausėdienė. Pranešimus skaitys prof. dr. Ilona Tamutienė, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto, Viešojo administravimo katedros profesorė, vyriausioji mokslininkė, Šv. Juozapo parapijos vaikų orumo rėmimo programos vadovė. „Žmogaus orumo sampratos problematika Lietuvoje“; dr. Giedrė Širvinskienė, Krizinio nėštumo centro konsultantė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto docentė. „Pagarba vaikui iki gimimo, mamai ir šeimai: iššūkiai šiuolaikinėje visuomenėje“; dr. Zita Žebrauskienė, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto dekanė. „Orus senjoras – saugi visuomenė“; dr. Vladas Gaidys, visuomenės nuomonės ir tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius, Lietuvos socialinių tyrimų centro Sociologijos instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas. „Lietuvos gyventojų pasitenkinimas savo gyvenimu bei pasitikėjimas valstybe“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

300euru

papezes ir visas orumas,

Konferencija gerai,

bet....pašnekės, skaniai pavalgys, pagers kavutės ir išsiskyrstis iki sekančio masinio papezėjimo. O esmė ta, kad per pastaruosius 15 -20 metų į visas, be išimties, valdžios institucijas įsimetė pelėsis, kurį išnaikinti be chemikalų ir ugnies nepavyks.

Klausimėlis

Ir kas į ją pateks, jeigu renginys prezidentūroje? Turbūt lektoriai ir draugai. Paprastam žmogeliui durys uždarytos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS