Planuojama daugiau nuteistųjų perkelti į Pusiaukelės namus | kl.lt

PLANUOJAMA DAUGIAU NUTEISTŲJŲ PERKELTI Į PUSIAUKELĖS NAMUS

Kalėjimų departamentas ketvirtadienį pranešė planuojantis plėsti Pusiaukelės namų tinklą ir didinti vietų skaičių jau esamuose namuose.

Pusiaukelės namai, tai specialus pataisos įstaigos dalinys, kurio tikslas yra sukurti kuo palankesnes sąlygas motyvuotiems nuteistiesiems gyventi laisvėje ir integruotis į visuomenę.

Vilniaus pataisos namų Pusiaukelės namuose šiuo metu gyvena 33 nuteistieji.

Įvertinus čia bausmę atliekančių nuteistųjų elgesio pokyčius ir sėkmingos integracijos į visuomenę galimybes, nuspręsta atnaujinti Sniego gatvėje esančius pastatus. Juose papildomai bus įrengta apie 50 gyvenamųjų vietų ir iš viso galimybę gyventi šiuose namuose turės 85 nuteistieji.

Taip pat ieškoma galimybių įsteigti Pusiaukelės namus prie Panevėžio pataisos namų.

Departamento pranešime rašoma, kad būtinybė tai padaryti atsirado Lietuvos pataisos įstaigose daugėjant nuteistųjų, atitinkančių perkėlimo į Pusiaukelės namus kriterijus.

Sprendžiant, ar perkelti nuteistąjį iš pataisos įstaigos į Pusiaukelės namus, vertinamas nuteistojo elgesys atliekant bausmę, taikytos socialinės reabilitacijos priemonės, jų rezultatai, nusikalstamo elgesio rizikos bei galimybes dirbti ar mokytis laisvėje.

Pusiaukelės namuose lavinami nuteistųjų socialiniai ir darbiniai įgūdžiai, ugdoma motyvacija dirbti, mokytis ir tinkamai bendrauti su aplinkiniais. Namuose nuteistieji stengiasi prisiimti atsakomybę už savo sprendimus ir pavyzdingu elgesiu įrodyti, kad nori ištaisyti praeityje padarytas klaidas.

Šiuo metu Alytaus, Marijampolės, Pravieniškių ir Vilniaus Pusiaukelės namuose bausmę atlieka 91 nuteistasis.

GALERIJA

  • Planuojama daugiau nuteistųjų perkelti į Pusiaukelės namus
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>Ruta

Turbut is tavo artimuju nekaltai sedi koki jau koki penkta karta:)))

Budelis

Stai ir aiskeja, kas valdo Lietuva.

...

Gal juos geriau iškart į krematoriumą patalpint?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS