Planuojama papildyti draudžiamų naudoti ginklų sąrašą | kl.lt

PLANUOJAMA PAPILDYTI DRAUDŽIAMŲ NAUDOTI GINKLŲ SĄRAŠĄ

  • 3

Vyriausybė trečiadienį pritarė iniciatyvai ratifikuoti Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Romos statuto pakeitimus, kuriais siekiama veiksmingiau kovoti su grėsmę taikai ir saugumui keliančiais nusikaltimais.

Vienu pakeitimų būtų papildytas draudžiamų naudoti ginklų sąrašas, karo nusikaltimams priskiriant ginklų, kuriuose naudojami mikrobiniai ar kiti biologiniai agentai arba toksinai, naudojimas.

Taip pat karo nusikaltimu būtų pripažintas ginklų, kurių pagrindinis poveikis yra sužeisti skeveldromis, neaptinkamomis rentgeno spinduliais žmogaus kūne, naudojimas, nuolatinį apakimą sukelti skirtų lazerinių ginklų naudojimas.

Taip pat būtų į karo nusikaltimus įtraukiamas tyčinis civilių vertimas badauti kaip kariavimo būdas, atimant iš jų išgyvenimui būtinus reikmenis, taip pat sąmoningai sudarant kliūtis tiekti išteklius siekiant padėti.

Romos statuto pakeitimus ratifikuoti siūlo Teisingumo ministerija. Trečiadienį pritarus Vyriausybei, įstatymo projektas dėl TBT Romos statuto pakeitimų ratifikavimo bus teikiamas Seimui.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija, Romos statuto pakeitimai dėl išplėsto draudžiamų naudoti ginklų sąrašo Lietuvos atžvilgiu įsigalios praėjus vieneriems metams po jų ratifikavimo raštų deponavimo Jungtinių Tautų Generaliniam Sekretoriui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ui

O "tyčinis civilių vertimas badauti kaip kariavimo būdas, atimant iš jų išgyvenimui būtinus reikmenis" ar kartais nėra tai, ką mūsų sava valdžia kaip tik ir daro?

...

"rusai puola" detected !!

Stalino saule ;)

KAM neperka ginklu kariams, norima galutinai nuginkluoti civilius... Kam dirba uzslaptintieji, manau jau visiems aisku?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS