Po COVID-19 protrūkio Radviliškio ligoninėje savivaldybė atšaukia renginius | kl.lt

PO COVID-19 PROTRŪKIO RADVILIŠKIO LIGONINĖJE SAVIVALDYBĖ ATŠAUKIA RENGINIUS

Po COVID-19 protrūkio Radviliškio ligoninėje rajono savivaldybė nuo pirmadienio atšaukia renginius.

„Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje nuspręsta nuo pirmadienio apriboti visus renginius tiek viduje, tiek lauke, kol epidemiologinė situacija stabilizuosis. Atšaukti renginius, taip pat ir politinius, visus kitus, kultūrinius – siūlysime neorganizuoti debatų, juos daryti nuotoliniu būdu“, – BNS sakė Radviliškio vicemeras Mindaugas Pauliukas.

Kaip skelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, iš viso koronavirusas ketvirtadienį jau patvirtintas 31 asmeniui ligoninėje: 8 darbuotojams ir 23 Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams. Izoliuota apie 40 darbuotojų.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje iš viso gydomi 45 pacientai, pusei jų liga nepatvirtinta.

Vicemero teigimu, iki ketvirtadienio vakaro užfiksuoti iš viso 34 atvejai, nuspręsta nebepriimti naujų pacientų.

„Ligoninėje šimtu procentų testuojami ir patys darbuotojai, ir pacientai, galvojama daryti tam tikras komandas, kurių darbo laikas kuo mažiau persikirstų, rekomenduojame darbuotojams mažinti ekspozicinį laiką bendraujant, laikytis atstumų, rankų higienos. Svarbiausia nepanikuoti: yra kaip yra, beveik visi atvejai yra besimptomiai, niekam nėra vykdoma dirbtinė plaučių ventiliacija, padėtis dar kontroliuojama“, – teigė jis.

M. Pauliukas tvirtino, kad šiuo metu ligoninėje pacientų lankymas draudžiamas, sustabdytos visos planinės operacijos ir teikiama tik skubi pagalba.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS