Po lietuvių kalbos egzamino – pirmieji mokytojo įspūdžiai: rezultatai bus prasti | kl.lt

PO LIETUVIŲ KALBOS EGZAMINO – PIRMIEJI MOKYTOJO ĮSPŪDŽIAI: REZULTATAI BUS PRASTI

Abiturientai pirmąją vasaros dieną pradeda brandos egzaminų sesiją. Šiandien laikomas privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. Nors jo pabaiga numatoma 13 valandą, kai kurie mokiniai rašyti užtruko trumpiau. Vienas mokytojas tikino, kad temos buvo lengvos, bet rezultatai greičiausiai bus prasti.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą 175 centruose laiko 17 tūkst. 504 kandidatai, mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą – 9208 kandidatai 190 centrų.

Kaip ir ankstesniais metais, mokiniai turi parašyti rašinį, pasirinkę vieną iš siūlomų keturių – dviejų samprotavimo ir dviejų literatūrinių – temų.

Per egzaminą prie kiekvienos temos būna pateikti du autoriai, tačiau jie – rekomenduojami. Reikalavimas remtis bent vienu privalomu autoriumi lieka, tačiau mokiniai jį galės rinktis ne tik iš tų, kurie nurodyti prie temos, bet iš visų šio dalyko bendrojoje programoje nurodytų privalomų autorių. Jų sąrašas bus pateikiamas užduoties sąsiuvinyje.

Vienos mokyklos mokytojas sutiko pasidalyti pirmaisiais įspūdžiais po egzamino. Pasak jo, temos šiais metais pasirodė gan lengvos.

Šita karta ilgiausiai sėdėjo karantine. Visada lovose, tai toks ir rezultatas.

„Bet jos kas dvejus metus būna sunkios. Neva šie metai yra tie, kada temos sunkios. Pirmoji tema lengvesnė, o antroji – ne. Daug kas rėmėsi Vincu Mykolaičiu-Putinu. Sakė, kad neva jo nebus, bet jis yra. Ir Šatrijos Ragana, vaikų labai nemėgstama“, – šnekėjo jis.

Mokytojas spėjo, kad lietuvių kalbos egzamino rezultatai greičiausiai bus prasti.

„Šita karta ilgiausiai sėdėjo karantine. Visada lovose, tai toks ir rezultatas“, – tikino pašnekovas.

Mokytojas tvirtino su savo mokiniais dar nekalbėjęs, temų atskleisti kol kas negali.

„Dar vaikų nemačiau, dar susitiksime, papasakos“, – nekantravo jis.

Brandos egzaminus šiemet iš viso laikys 27 tūkst. 731 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleivis.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 23 dieną muzikologijos mokykliniu egzaminu. Pagrindinės egzaminų sesijos rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ina

Čia nuotolinio mokymo rezultatai,šitie abiturientai daugiausiai gavo tokio mokslo, ne visi gali, ar sugeba dirbti nuotaliniu būdu,ne visi gali, ar sugeba mokytis nuotoliniu būdu, egzaminai parodis procentaliai, nuotolinio mokymo programos efektyvumą, artėjant virusiniam sezonui vertėtų pamąstyti,ar tai kas sukūrtą atitinka investicijas ir tėvų ir mokynių lūkesčius.

Aleksotas

Prastas mokytojas, jei savo mokiniams taip prognozuoja.

lgbt

ateity bus tik vienas egzaminas is lyciu mokslo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS