Po medžioklės, kurioje nušauta stumbrė, K. Mažeikos duotas pažadas bliūkšta | kl.lt

PO MEDŽIOKLĖS, KURIOJE NUŠAUTA STUMBRĖ, K. MAŽEIKOS DUOTAS PAŽADAS BLIŪKŠTA

  • 4

Po didžiulį atgarsį sukėlusios medžioklės, kurios metu buvo nušauta vaikinga stumbrė, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika paskelbė, kad valstybė atsisakys profesionaliųjų medžioklės plotų.

Kaip rašo portalas 15min, ministras žadėjo, kad sprendimas bus įgyvendintas iki spalio 15 dienos, tačiau iki šiol į priekį pasistūmėta nedaug, procedūros pradėtos tik dėl trijų plotų.

Medžioklė, kurioje krito stumbrė, vyko Krekenavos-Naujamiesčio profesionaliosios medžioklės plote – viename iš 21, kuriuos tuo metu prižiūrėjo Valstybinė miškų urėdija.

Praėjus maždaug pusantro mėnesio po šio įvykio, aplinkos ministras pranešė, kad iki spalio 15 dienos urėdija atsisakys visų profesionaliosios medžioklės plotų. Juose yra reguliuojama gyvūnų populiacija ir plėtojamas medžioklės turizmas.

Tačiau, kaip rašo portalas, Valstybinei miškų urėdijai dar liko 18 plotų ir dėl šių ji nepradėjo jokių procedūrų su Aplinkos apsaugos departamentu dėl jų atsisakymo.

Būkime sąžiningi – kažkas iš to gerai gyveno ir turėjo tam tikrą įrankį daryti įtaką, įskaitant ir politinę.

Pasak aplinkos ministro K. Mažeikos, paduoti plotų aukcionams nepavyko greitai dėl to, kad vis dar reikia susitvarkyti jų dokumentus.

„Pamatėme, kad padaryti visko per kelis mėnesius neįmanoma, nes ten daugybę metų netikslinti dokumentai, plotų ribos“, – portalui sakė ministras.

„Būkime sąžiningi – kažkas iš to gerai gyveno ir turėjo tam tikrą įrankį daryti įtaką, įskaitant ir politinę“, – pridūrė jis.

Ministras K. Mažeika taip pat aiškino, kad elektroninės medžiotojų registravimo sistemos nereikia, nes pačių plotų vis tiek ilgainiui neliks. Sprendimo dėl popierinių medžioklės lapų viešinimo, anot jo,  taip pat nereikia, nes valstybinių plotų atsisakoma.

Tuo metu Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys, opozicinių liberalų atstovas Simonas Gentvilas tvirtina, kad ministras iš tikrųjų nesiekė jokių pokyčių. „Aš manau, kad ministras tiesiog nedarė nieko“, – sakė politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O

Kiek vaikų turi šis ministras ?

Nesvarbu

svabu pazadeti o paskui kaip dievas duos

Anonimas

Skvernelio parinkti ministrai ypatingi;visi stengiasi tik į seimą patekti,tik ar mes TOKIŲ norim?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS