Policija ilsėtis neskuba: paskelbta, kada vyks dideli reidai | kl.lt

POLICIJA ILSĖTIS NESKUBA: PASKELBTA, KADA VYKS DIDELI REIDAI

  • 1

Policija skelbia vasaros kontrolės ir prevencijos priemones šalies keliuose. Pareigūnai įsėja, kad priemonių bus daug.

Liepos 22–28 d. bus vykdoma Europos kelių policijos tinklo TISPOL krovininių automobilių ir autobusų kontrolės priemonė „Vilkikai ir autobusai“.

Bus vykdoma vairuotojų mobiliojo ryšio priemonių naudojimo ir vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolė, privalomų saugos priemonių – saugos diržų, saugos šalmų, vaikams vežti skirtų prisegimo sistemų naudojimo kontrolė.

Šią savaitę iki liepos 21 d. ir rugpjūčio 23–29 dienomis bus vykdoma transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolė. Papildomos leistino važiavimo greičio kontrolė, saugaus važiavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas kontrolė.

Rugpjūčio 23–rugsėjo 8 d. visoje šalyje bus vykdomos pėsčiųjų, dviračių vairuotojų (jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimo ir kontrolės priemonės, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems, dviračių vairuotojams vykdymo užtikrinimas ir kontrolė.

Vasaros savaitgaliais, per Žolinę ir paskutinį rugpjūčio savaitgalį pareigūnai vykdys sustiprintą vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolę. Kartu su policijos rėmėjais, bendruomenės atstovais bus siekiama išaiškinti pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, nustatyti transporto priemonių vairavimo, kai asmuo neturi teisės vairuoti ar kai iš vairuojančio asmens teisė vairuoti atimta, atvejus, kontroliuoti ir užkardyti šiurkščiausias ir didelį pavojų keliuose keliančius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems eismo dalyviams, pranešantiems policijai apie šiurkščius pažeidimus, galbūt neblaivius vairuotojus, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, ir kiekvienam, kas atsakingu ir drausmingu savo dalyvavimu eisme rodo pavyzdį kitiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valerija

Vietoj to ,kad pastoviai viska daugiau kontroliuotu tai dabar kaip seniau prie Lenino vyko "subotnikai ". Puse metu nieko nedirba tik pastato kelias vaizdo kameras ,o paskui surengia koki reideli ir skambina varpais ,kad stai kokie mes kieti rengiam reida . Paziurekit kaip krites keliu policijos prestizas . Prikepta zenklu apie greicius 30km -niekas ju nesilaiko,l. Niekuomet taip nebuvo ,kad isdristu masiskai virsyti 40km greiti kaip kad leistina -bijojo . Dabar spjaut nes zino kad nera jokios kontroles Paziurekita kas darosi savaitgaliais Stulginskio gatveje . Net sunkvezimiai nebijo plytos zenklu ,Masinas stato kur papuola . Salygatviai uzstatyti pestieji vaiksto vaziuojama dalimi .Stovi masinos prie istisiniu liniju ir is ju islipa jaunuoles ,kurios pries keleta savaiciu tipo islaike teises . nejaugi jau viska pamirso ka mokesi . Bet ne ,zino kad niekas nenubaus Tokios kontroles nebuvimas ir veda prie to ,kad blogiausia pas mus eismo situacija pasaulyje .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS