Policija: savaitgalį apskritys spręs, ar steigti judėjimo kontrolės postus | kl.lt

POLICIJA: SAVAITGALĮ APSKRITYS SPRĘS, AR STEIGTI JUDĖJIMO KONTROLĖS POSTUS

Šią savaitę buvo apgręžta per 600 be svarios priežasties patekti ne į savo gyvenamąją savivaldybę bandžiusių vairuotojų, 58 iš jų pradėtos administracinės teisenos, teigia Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Jis pabrėžia, kad pastarosiomis dienomis pastebimas mažesnis apgręžtų transporto priemonių skaičius yra susijęs su blogomis oro sąlygomis, kurios nulėmė ir mažesnį kontrolės postų skaičių šalyje. R. Matonis teigia, kad ir artėjantį savaitgalį, atsižvelgiant į oro sąlygas, kiekvienai apskričiai palikta galimybė savarankiškai nuspręsti, ar kontroliuoti gyventojų judėjimą tarp savivaldybių.

„Per šią savaitę nepraleistų transporto priemonių yra 643 automobiliai. Bet turbūt jų tiek mažai tiesiog dėl to, nes dėl blogų oro sąlygų kontrolės postų nelabai ir buvo, nes nelabai tokiomis sąlygomis buvo įmanoma juos statyti ir iš esmės žvelgiant ir į pareigūnų saugumą, ir į vairuotojų saugumą tų postų tiesiog nebuvo“, – Eltai teigė R. Matonis.

Policijos departamento atstovo teigimu, žmonių judėjimas tarp savivaldybių pastarosiomis dienomis buvo sumažėjęs.

Jeigu oro sąlygos kai kur neleis kontrolės postų įrengti, tai jų ir nebus.

„Tikrai daug žmonių net nevažiavo niekur, ir į darbus dauguma net nevažiavo, nes negalėjo išvažiuoti niekur, ypač rajoniniuose keliuose, tik pavieniai automobiliai važiavo“, – sakė jis.

R. Matonis taip pat informavo, kad dėl judėjimo kontrolės pažeidimų pradėtos 58 administracinės teisenos. Tuo tarpu bendrai dėl karantino pažeidimų, pasak jo, pradėta 610 administracinių teisenų.

„Iš esmės kažkokių pasikeitimų esminių turbūt nebus, vienintelis aspektas yra oro sąlygos. Jeigu oro sąlygos kai kur neleis kontrolės postų įrengti, tai jų ir nebus. Tiesiog tuomet pareigūnai didesnį dėmesį skirs kitų pažeidimų kontrolei“, – teigė R. Matonis.

Jis akcentavo, kad kiekvienai apskričiai palikta galimybė apsispręsti, ar kontroliuoti judėjimą tarp savivaldybių, atsižvelgiant į oro sąlygas.

Policijos departamento atstovas akcentavo, kad policija esant blogoms oro sąlygoms didesnį dėmesį skirtų būriavimosi bei saviizoliacijos pažeidimams.

„Dabar daugiau dėmesio skiriame saviizoliacijos pažeidimų kontrolei, nes atsirado didesnis paveiktų šalių sąrašas. Tiesiog yra daug daugiau žmonių, kurie turi izoliuotis, todėl tam skiriame didesnį dėmesį“, – akcentavo Policijos departamento atstovas.

ELTA primena, kad asmenims, mėginantiems piktybiškai apeiti įvestus ribojimus, gresia iki 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laikas nakinti policiją

Ji užsiima žmonių teroru

vardas

kaip tos "apskritys spręs" jei apskritys žemėlapyje yra, bet kažkokių aadministracijų (apskričių valdininkų) NĖRA. Ar policija nežino, kad apskričių administracijos jau daug metų panaikintos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS