Policija siūlo savivaldybėms numatyti legalias vietas automobilių lenktynėms | kl.lt

POLICIJA SIŪLO SAVIVALDYBĖMS NUMATYTI LEGALIAS VIETAS AUTOMOBILIŲ LENKTYNĖMS

  • 0

Policija siūlo savivaldybėms numatyti vietas saugioms automobilių lenktynėms, siekiant sumažinti augančių nelegalių lenktynių skaičių.

Policijos departamentas informavo, jog kreipėsi į Lietuvos savivaldybių asociaciją dėl bendradarbiavimo ir priemonių organizavimo, siekiant užkardyti nelegalių lenktynių organizavimą.

Pasak departamento, pareigūnai atkreipia dėmesį, kad nelegalios lenktynės populiarios, ypač tarp jaunų vairuotojų, o bausmių dydžiai ne visada daro įtaką šių asmenų elgesio pokyčiams. Todėl, policijos nuomone, žmonių noras rungtyniauti šia forma bei bausmių neefektyvumas „suponuoja valstybės ir savivaldybių institucijoms pareigą sudaryti sąlygas žmonėms tai daryti legaliai bei saugiai“.   

„Policijos nuomone, siekiant išvengti skaudžių pasekmių ir atsižvelgiant į žmonių, norinčių lenktyniauti automobiliais, norus, būtų tikslinga savivaldybėse numatyti (įrengti) lenktyniavimui saugias vietas“, – teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, tokioms lenktynėms būtina tinkama trasa ir kelio danga, dalyvių instruktavimas bei priežiūra, saugios vietos žiūrovams, medicinos atstovo dalyvavimas ir kitos priemonės,

„Pareigūnai tikisi, kad žmonės, turėdami galimybę lenktyniauti saugiai ir legaliai, rinksis tokią lenktynių formą, o ne nelegalias lenktynes“, – tvirtina policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS