Policija stebi socialinius tinklus: pristatė naują priemonę – „cyber patrulį“ | kl.lt

POLICIJA STEBI SOCIALINIUS TINKLUS: PRISTATĖ NAUJĄ PRIEMONĘ – „CYBER PATRULĮ“

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pranešė, kad vasarį surašyti 208 protokolai už karantino pažeidimus.

„Per vasario mėnesį esame patikrinę daugiau kaip 25 tūkst. asmenų, kurie yra saviizoliacijoje. Tikrai padarytas nemažas darbas, yra nustatytas tam tikras skaičius pažeidimų ir surašyti 208 protokolai už nustatytus pažeidimus. (...)

Praėjusios savaitės pabaigoje vėl pradėjome daugiau dėmesio skirti prekybos centrams, daugiausia maisto produktų parduotuvėms. Atsižvelgdami į gaunamus signalus ir informaciją, tą darbą tęsime, kontroliuosime, kaip vykdomi karantino reikalavimai prekybos centruose“, – teigė jis.

Generalinis komisaras taip pat teigė, kad šalyje pastebimas mažėjantis nusikalstamumas.

Tai yra „cyber patrulis“, savotiška policijos ikona, kuri atsiras prie, mūsų nuomone, netinkamo komentaro ar netinkamos žinutės.

„Turime duomenis dėl nusikaltimų statistikos, lyginame turimą (šių metų informaciją – ELTA) su praėjusių metų analogišku laikotarpiu (...). Tikrai yra gera žinia, kad bendras registruotas nusikalstamumas yra žymiai sumažėjęs, stebimas 20 proc. pokytis. (...) Tai rodo, kad, nepaisant įvairių iššūkių, valstybėje nusikalstamumas yra linkęs mažėti“, – sakė jis, vis dėlto pažymėdamas, kad nerimą kelia per pastaruosius keletą mėnesių kiek išaugęs nužudymų skaičius.

R. Požėla taip pat pristatė naują priemonę socialinių medijų stebėsenai.

„Vykdome socialinės erdvės stebėseną. Matome tuos procesus, žinutes, informacijos dalinimus, kvietimus rinktis protestuoti. Šiuo atveju VESK posėdyje pristačiau naują idėją, kuri turėtų netrukus pradėti veikti. Tai yra „cyber patrulis“, savotiška policijos ikona, kuri atsiras prie, mūsų nuomone, netinkamo komentaro ar netinkamos žinutės: tai įspėjanti ikona su tam tikru policijos komentaru. (...) Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – kovoti prieš populiarėjančius Lietuvoje neapykantos nusikaltimus“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (74)

Amen

Zodzio laisvei!

Rapolas

Geroves valstybe :)

cy

Tai jau visiska priespauda, tokio zodzio kaip "nuomones issakymas ' nebeliko. Policija turi daugiau teisiu nei bet kas kitas lietuvoje. Tai totalus rezimas kaip Siaures Korejoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS