Pradėtas valyti po gaisro Alytuje susikaupęs užterštas vanduo | kl.lt

PRADĖTAS VALYTI PO GAISRO ALYTUJE SUSIKAUPĘS UŽTERŠTAS VANDUO

Alytuje šią savaitę pradėtas valyti užterštas vanduo, susikaupęs po gaisro padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

Pasak miesto nuotekų valymu besirūpinančios bendrovės „Dzūkijos vandenys“ vadovo Jurijaus Červiakovskio, įmonės rezervuare sukauptas vanduo, maišant jį su miesto nuotekomis, pradėtas valyti pirmadienį.

„Tą vandenį jau mes po truputį valome. Pakitimų kol kas nėra, įrenginiai veikia stabiliai. (...) Kasdien atliekame tyrimus, viską pasižiūrim, kad nebūtų pakitimų. Jeigu jų būtų, iškart stabdytume darbą“, – BNS sakė J. Červiakovskis.

„Jau turėtų būti išvalyta apie 2 tūkst. kubinių metrų vandens“, – teigė jis.

Kasdien atliekame tyrimus, viską pasižiūrim, kad nebūtų pakitimų. Jeigu jų būtų, iškart stabdytume darbą.

Pasak „Dzūkijos vandenų“ vadovo, užteršto vandens, kuris sukauptas įmonės rezervuare, valymas turėtų užtrukti porą mėnesių – per dieną išvaloma apie kelis šimtus kubinių metrų vandens.

„Kažkur apie mėnesį ar du. Jeigu pakitimų nebus po savaitės, kai ateis detalūs tyrimai, tai po truputį padidinsim valomo vandens kiekį“, – tvirtino įmonės vadovas.

Jis taip pat teigė, kad pirmiausia bus baigtas valyti įmonės rezervuare sukauptas vanduo, o paskui bus valomas šalia gaisravietės susikaupęs vanduo.

„Mes iš pradžių pasiimam vandenį iš savo rezervuaro, išsivalom ir susitvarkom, tada supumpuosime tą vandenį, kuris susikaupęs gaisravietėje, ir jį valysim tokiu pačiu būdu“, – sakė J. Červiakovskis.

Didžiausias užteršto vandens kiekis – apie 30 tūkst. kubinių metrų – buvo susikaupęs „Dzūkijos vandenų“ nuotekų valykloje.

Dar apie 10 tūkst. kubinių metrų vandens buvo susikaupę buvusiame lietaus rezervuare po gaisraviete ir apie 1 tūkst. kubinių metrų vandens – gamyklos rūsiuose.

Anksčiau aplinkos ministras Kęstutis Mažeika BNS teigė, kad užteršto vandens išvalymas pagal „Dzūkijos vandenų“ įkainius turėtų kainuoti apie 50 tūkst. eurų.

Išvalytas vanduo kartu su miesto nuotekomis turėtų būti išleidžiamas į Nemuną.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl spalį vykusio gaisro iki šiol paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

jau seniai turėjo būti šitas blogis sutvarkytas,ir pamirštas, o dabar stovi grafu griuvėsiai, lyg taip būtų po karo maro, sukurio, gėda net kalbėti komisiju prikurta o darbo nėra buves, nei pradžios nei galo nesimato o pinigu sumos milijonus jau išsiskisto, va kur korupcijos akis blizga to pono žiūrėkime kokiom akim žiūri lyg taip būtų, dydis dabo nešėjas, komisinis, su akcija trys viename, mano valia ir tikra tiesa leistu , aš visa šita kompanijos forma rteformas imčiau , ir išvaikičiau, po šalis kad eitu dirbti naudingo darbo juk jaunimas o stokoja tikro naudingo darbo fizinio, kolūkio fermose, taip kaip kada reforma ėjo kinijos šali, visa ta šlamšta kinai išvijo į kolūkio ūkio žemes lygi tvarkyti, ir šiandien atėjo kinas kur , yra, pasaulio rituli, ar ne laikas, mums ta pavyzdi imti, ir tvarka daryti,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS