Praėjusią savaitę NATO oro policijos naikintuvai du kartus kilo lydėti Rusijos orlaivių | kl.lt

PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ NATO ORO POLICIJOS NAIKINTUVAI DU KARTUS KILO LYDĖTI RUSIJOS ORLAIVIŲ

  • 1

Praėjusią savaitę NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai du kartus kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles pažeidusių Rusijos Federacijos (RF) orlaivių.

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija, balandžio 4 ir 6 dienomis NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti orlaivių IL-20. Vienas jų skrido tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį, kitas – iš RF Kaliningrado srities į RF Kaliningrado sritį.

Pažymima, kad orlaiviai skrido nepateikę skrydžio plano, buvo įjungę radiolokacinius atsakiklius. Vienas orlaivis radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė, kitas – ne.

ELTA primena, kad NATO oro policijos misija Baltijos šalyse pradėjo vykdyti nuo 2004 metų kovo mėnesio, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo NATO narėmis.

Nuo to laiko Baltijos oro erdvėje jau yra patruliavę Belgijos, Danijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Norvegijos, Olandijos, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, Turkijos, Vokietijos, Italijos kariai.

Šiuo metu Baltijos šalių oro erdvę saugo Ispanijos ir Portugalijos oro pajėgų naikintuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kiek

galima juos lydėti? Tai ne kokia nors panelė, kad palydi ir jau laimingas. Kada bus pradėti numušinėti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS