Pranešimų apie neteisėtą turinį internete sumažėjo 27 proc. | kl.lt

PRANEŠIMŲ APIE NETEISĖTĄ TURINĮ INTERNETE SUMAŽĖJO 27 PROC.

  • 1

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) trečiąjį šių metų ketvirtį gavo 208 pranešimus apie neteisėtą ar žalingą turinį internete – 27 proc. mažiau nei antrąjį ketvirtį.

Interneto vartotojai siuntė pranešimus apie informaciją, susijusią su rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymu, pornografija, vaikų seksualiniu išnaudojimu, smurtu ar patyčiomis prieš asmenis, taip pat apie neleistiną asmeninės informacijos skelbimą.

RRT tolesnių veiksmų ėmėsi 76 atvejais: 23 pranešimai apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus persiųsti kitų šalių karštosioms linijoms, 24 – įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams.

Dar šeši pranešimai dėl įtariamos neigiamo poveikio nepilnamečiams informacijos – Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, o dar 23 – dėl įtariamo neteisėto turinio Lietuvos tarnybinėse stotyse – Policijos departamentui. 

RRT specialistai taip pat suteikė 107 konsultacijas socialinių tinklų naudotojams dėl neteisėtai paskelbtos asmeninės ar žalingos informacijos pašalinimo, užgrobtų paskyrų susigrąžinimo, saugumo ir privatumo parinkčių nustatymo socialiniuose tinkluose.

Per metus tokių konsultacijų poreikis išaugo 41 procentu.

RRT trečiąjį ketvirtį gavo 31 pranešimą apie patyčias kibernetinėje erdvėje,14 atvejų informacija pasitvirtino ir buvo imtasi veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RRT --- smaugia zodzio laisve

jei gyrsi komentaruose LGBT, konservatorius ir liberalus--gerbiamas zmogus [ ju akyse tapsi] ....jei rasysi TIESA apie juos - busi suestas gyvas , apdetas baudom , ir t,t zodziu tapsi priesu Nr 1......ir tai FAKTAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS